Szerdán debütálhat a norvég válogatottban Tokmac Nguen

Vadonatúj kerettel, de elutazik Ausztriába a norvég labdarúgó-válogatott, amelynek szerdán Bécsben kell pályára lépnie a Nemzetek Ligájában. Meghívót kapott Tokmac Nguen is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 16. 11:00
Tokmac Nguen, norvég
Tokmac nyárig még biztosan a Fradiban ünnepli a góljait Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északi csapat szombaton éppen a repülőtérre tartott, hogy elinduljon a Románia elleni vasárnapi összecsapásra, amikor a helyi egészségügyi hatóságok megállították a küldöttséget, és nem engedték, hogy távozzon az országból. A teljes keretet tíz nap karanténra kötelezték, mivel a védő Omar Elabdellaoui koronavírustesztje korábban pozitív lett, így a románok elleni NL-találkozó végül elmaradt.

A Norvég Labdarúgó-szövetség közleménye szerint az együttes tagjai hazatértek, de hétfőn (ma) kihirdetnek egy új keretet, amelyet Leif Gunnar Smerud, az U21-es válogatott szövetségi edzője irányít majd az osztrák fővárosban.

A Bajnokok Ligájában szereplő Ferencváros nem sokkal később a honlapján bejelentette, hogy egyik legjobb támadója, az OTP Bank Liga góllövőlistáján hat találattal második Tokmac Nguen is meghívót kapott. A kenyai születésű, ám norvég állampolgárságú játékos korábban az északiak U18-as és az U19-es válogatottjában is pályára lépett, a felnőttek között azonban még nem szerepelt.

A másodosztályt jelentő B divízió 2. csoportjában szereplő norvégok még a négyes első helyét is megszerezhetik Ausztriában, ehhez legalább 2-1-re kellene nyerniük – az 1-0 idegenben szerzett gólok miatt kevés lenne – a kvartettet vezető osztrákok vendégeként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.