Szerdán FTC–DAC meccs a Groupama Arénában, felhangzik a Nélküled

A Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a Groupama Arénában 18 órakor felkészülési mérkőzést játszik a szlovák bajnokság legutóbbi kiírásában ezüstérmes dunaszerdahelyi DAC együttesével.

Magyar Nemzet
2021. 06. 28. 12:15
null
FTC Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A DAC az összmagyarság kultikus csapata, a felvidéki labdarúgás fellegvára. A dunaszerdahelyi csapat hazai mérkőzéseihez hozzátartozik, hogy a szurkolók eléneklik az Ismerős Arcok immáron ikonikussá vált Nélküled című dalát. Bár a mérkőzést nem Dunaszerdahelyen, hanem a Ferencváros stadionjában rendezik, a hagyományos éneklés most sem marad el. Az FTC meghívására az Ismerős Arcok frontembere, Nyerges Attila a mérkőzést megelőzően élőben adja majd elő a Nélküledet a ferencvárosi és dunaszerdahelyi szurkolóknak és a csapatoknak” – tudatta a Ferencváros honlapja.

Az FTC–DAC találkozóra jegyek kaphatóak a Groupama Aréna jegypénztárában, de online a meccsjegy.fradi.hu oldalon is meg lehet vásárolni a belépőt.

A Dunaszerdahely a nyári időszak első felkészülését múlt pénteken Ausztriában játszotta, ahol edzőtáborozott. Németh Antal együttese Seekirchen am Wallersee településen 3-1-es vereséget szenvedett a Salzburgtól. A DAC vezetőedzője az edzőtáborba utazott 22 fős keretből 19 játékosnak adott lehetőséget, csak Horváth Attila, Dominik Veselovský és Creighton Braun nem lépett pályára. Mint ismert, Kalmár Zsolt és Cesar Blackman sérülés, míg Eric Davis, Eric Ramirez és válogatottbeli kötelességeik miatt nem vettek részt az edzőtáborban

A DAC: Jedlička (Veszelinov, 46.) – Malý (Brunetti, 73.), Kružliak, Beskorovainyi – Vera (Rymarenko, 79.), Andzouana (Nebyla, 61.), Njie, Balić (Fábry, 73.), Moumou (Bencze, 61.) – Divković (Nicolaescu, 61.), Taiwo (Sharani, 79.) összeállításban szerepelt a Salzburg ellen, a gólját Divković szerezte, aki a 31. percben egyenlített.

– Nyilván az eredménnyel nem lehetek elégedett, mert minden mérkőzésen nyerni akarunk, viszont szerintem semmiképp sem vallottunk szégyent – mondta a 3-1-es vereséget követően Németh Antal.

A Ferencváros Németországban, Grassauban edzőtáborozott. Az előző BL-idényben csoportkörös FTC a 2021/22-es sorozat selejtezőjének első fordulójában a koszovói Pristinával mérkőzik meg, az első találkozót jövő kedden, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik. A vesztesek a harmadik számú európai kupasorozat, az első alkalommal kiírt Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket. Az FTC-nek a főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyernie a BL-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.