Szergej Rebrov már videózta a Vallettát

Karrierem szép estéje ez, rászolgáltunk a sikerre – nyilatkozta Rebrov, azt sem tagadva, fél szemmel már a következő ellenfélre, a Valletta FC-re figyeltek.

Novák
2019. 07. 19. 11:46
PRISKIN Tamás
Priskin Tamás (50) kulcsfigura a csatársorban Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bolgárok rémálmot emlegetnek, mi a szerencsére is hivatkoztunk – édes mindegy, az a lényeg, hogy a Ferencváros kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel ott van a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, ahol a máltai Valletta lesz az ellenfele. A Ludogorec elleni szerdai visszavágó kulcsmozzanata az volt, amikor Dibusz hárította Swierczok büntetőjét. A lengyel játékos kissé hanyag megoldást választott, „panenkázott”, de Dibusz bravúrosan felpattant, s kitornázta a labdát a léc alól. Miként a klubja honlapjának beszélt róla, ez már a negyedik olyan eset volt, amikor így próbálkoztak ellene 11-esből. Három éve, ugyancsak a BL selejtezőjében, az albán Partizani kapusa túljárt az eszén, az egyik kupadöntőben azonban már fogott „panenkát”.

– A videózás alapján tudtam, hogy Swierczok lőtte már így a büntetőt, de a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számítottam erre. Pedig nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsére annyira fel tudtam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet – elevenítette fel a nagy védést Dibusz.

Szergej Rebrov, a Ferencváros vezető­edzője egyszerre megkönnyebbülten és jogos önbizalomtól telve értékelt.

Priskin Tamás (50) kulcsfigura a csatársorban
Fotó: MTI

– A mérkőzés előtt azt mondtam a fiúknak, csapatként jobbak vagyunk. Lehet, hogy egyénileg jobb a bolgárok egy-két játékosa, de higgyék el, jobbak vagyunk. Az első perctől fogva hittem a sikerünkben. A mérkőzés forgatókönyvét az első találkozó eredménye határozta meg, az elejétől ránk jöttek, de mi jókor szereztük a góljainkat. Karrierem szép estéje ez, rászolgáltunk a sikerre – nyilatkozta Rebrov, azt sem tagadva, fél szemmel már a következő ellenfélre, a Valletta FC-re figyeltek.

– Megnéztük már őket is, több videófelvételt is láttam róluk, ez nem titok. De most pihennünk kell, és csütörtöktől megkezdjük a felkészülést – mondta az ukrán tréner.

A Valletta, miként már megírtuk, a luxemburgi Dudelange kiverésével lépett tovább. A mai futballban természetesen senkit sem szabad lebecsülni, de a máltaiak ellen mindenképpen a Fradi az esélyes. Önmagában az is árulkodó, hogy miközben – a mértékadó német Transfermarkt adatai szerint – az FTC játékosállományának piaci értéke 20,25 millió euró, addig a Vallettáé csupán 3,4 millió. Hatszoros differenciát persze nem várhatunk el, biztos továbbjutást azonban mindenképpen. Az első meccset jövő szerdán 20 órától a Groupama Aréná­ban játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.