Szergej Rebrovot nem csak az edzések fárasztják le

Interjút készített a Nemzeti Sport Szergej Rebrovval. A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője amondó, még mindig hasznosabb kis csoportokban, közösen tréningezni, mint otthon egyénileg. Az ukrán szakembert az edzések mellett a fiai is alaposan lefárasztják, unatkozásról tehát a bezártság dacára sincsen szó.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 04. 14. 10:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rebrov első házasságából született nagyobbik fia Londonban él, a tréner természetesen vele is tartja a kapcsolatot, ahogy az ukrajnai rokonokkal és barátokkal is.

– Amennyire tudom, a barátok közül sem kapta el egyelőre senki a vírust. Az angol fővárosban élő fiammal napi kapcsolatban vagyok. A korábbi feleségemmel ők is odahaza üldögélnek, ott rosszabb a helyzet, mint itt, Magyarországon. Mindennap elmondom a fiamnak, ne menjen sehova! Én is nehezen viselem a bezártságot, hiszen szeretek jönni-menni, szívem szerint nagyokat sétálnék a Duna-parton, vagy beülnék a kedvenc éttermeim egyikébe, de a családdal alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és otthon maradunk – mondta.

A Fradi elsőként döntött úgy, hogy közös edzésekkel is készül a folytatásra. A szabályok betartása – otthoni öltözködés, testhőmérséklet-ellenőrzés, kézfogás mellőzése, majd ismét otthoni tisztálkodás – persze nehézségekkel jár, de Rebrov szerint így is hasznosak a tréningek.

– Egy ilyen edzés nyilvánvalóan nem adja vissza a közös tréningek hangulatát, az intenzitását főleg nem, de annál mindenképpen több, mintha odahaza elmennének futni, kocogni egyet. Most ez van, mi így alkalmazkodtunk a kialakult járványhelyzethez. Ahogy látom, a futballisták élvezik, hogy legalább ilyen kiscsoportos formában gyakorolhatnak, látják egymást, labdához érhetnek – jellemezte az edzéseket a Rebrov, hozzátéve, szisztematikus munkáról már csak azért sem lehet szó, mert nem tudják, mikor folytatódik a bajnokság.

Az FTC vezetőedzője otthon sem tétlenkedik. Mérkőzéseket elemez, s a szokásosnál több időt tölt a két kisfiával.

– Mindketten kicsik, igénylik a törődést, hogy sokat játsszak velük. Az utóbbi hetekben a megszokottnál jóval több időt töltünk együtt, de kifejezetten élvezem ezt az időt. Azt nem mondhatom, hogy fejben nem merülök le a nap végére, de a gyerekek már csak ilyenek. Próbáljuk élvezni, hogy együtt lehetünk. Ha este elcsöndesedik a lakás, könyveket olvasok, igaz, lassan kifogyok az új kötetekből, hiszen rendre az ukrán barátaim lepnek meg egy-egy újdonsággal. Most, hogy senki sem utazhat sehova, nem jutok új könyvekhez sem – mesélt élete privát szférájáról.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.