Szertefoszlottak a szegedi álmok a címvédő otthonában

Jó kezdés után gyermeteg hibák vezettek a Szeged 33-38-as vereségéhez Kielben a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén. A továbbjutás nem Németországban, hanem egy héttel korábban, a szegedi odavágón dőlt el. A Szeged még soha nem győzött Kielben, idén sem szakadt meg a sorozat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 20:19
BÁNHIDI Bence
Bánhidi Bence most nem villogott Fotó: Focke Strangmann Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötgólos hazai veresége után idegenben a címvédő német THV Kiel csapata ellen próbált javítani a Mol-Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Szeged remekül kezdett, két gól különbséggel vezetett, a hazaiak első négy gólját a Szegeden nyolc találatot jegyző norvég világklasszis, Sander Sagosen szerezte.

Bánhidi Bencét tökéletesen kikapcsolták a játékból a németek
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Kisebb holtpont következett a magyarok támadójátékában, 5-0-s rohammal fordított a német csapat 8-5-re. Juan Carlos Pastor azonnal időt kért. Nem sokat változott a forgatókönyv, a Szeged rengeteget hibázott támadásban, és hiába mutatott be komoly bravúrokat a kapuban Mirko Alilovic, nem tudott tartósan közelebb férkőzni a címvédőhöz. A félidő hajrája a Kielé volt, 18-15-ről folytatódott a második játékrész.

A hátrány nem csökkent, nőtt. Hamar eldőlt, hogy a Szeged továbbjutási esélyei minimálisra zsugorodtak. Nem hogy a párharcot, a meccset sem tudta megfordítani. mellett a szegediek másik válogatott játékosa, Bodó Richárd sem tudott felnőni a feladathoz. A Kiel szekerét Wiencek, Ekberg és Sagosen húzta, a világ egyik legjobb kapusa, Nicklas Landin nem volt rákényszerítve arra, hogy bravúrokat mutasson be.

A végeredmény ugyanaz lett, mint Szegeden: a Kiel 33-28-ra győzött, és bejutott a BL negyeddöntőjébe. A Szeged számára véget ért az idei nemzetközi kupasorozat.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó mérkőzés: THV Kiel–Mol-Pick Szeged 33-28 (18-15). Továbbjutott a THV Kiel 66-56-os összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.