Szeszmentes meccsek a Bundesligában

A Német Labdarúgó Liga szigorú szabályok mellett engedélyezi a Bundesliga I. és II. osztályának a mérkőzéseit az új idényben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 04. 18:22
null
Fotó: Armando Babani Forrás: MTI/EPA/Armando Babani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) szándékai szerint négy szigorú feltétel teljesülése esetén a következő szezontól ismét nézők előtt rendezhetik a Bundesliga és a másodosztály mérkőzéseit. A DFL keddi közgyűlésén az első és a másodosztály 36 klubja elfogadta a nézők visszatérésének feltételeit. Döntésük szerint vendégszurkolók egyetlen mérkőzésen sem lehetnek, alkoholt nem lehet árulni és fogyasztani a stadionokban, a drukkerek nem használhatják az állóhelyi szektorokat, és minden klubnak nyilvántartást kell vezetnie a jegyvásárlókról.

Manapság papírmasé nézők szurkolnak a Bundesliga-mérkőzéseken
Fotó: MTI/EPA/Pool/Ronald Wittek

Mind a négy intézkedés október 31-ig szól, de szükség esetén – a járványhelyzettől függően – meghosszabbíthatók.

A következő idény szeptember 18-án kezdődik. A DFL keddi döntései akkor tekinthetők majd véglegesnek, ha a politika illetékeseitől is megkapják a jóváhagyást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.