Szétszedik a szurkolók a Manchester City baktériumos mezét

A járványhoz tökéletesen passzol a mez, mert leginkább úgy tűnik, mintha baktériumokat lehetne látni rajta.

2020. 05. 24. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liam Gallegher, az Oasis frontembere és a Manchester City futballcsapatának nagy szurkolója ledöbbent a Twitteren, látva, hogyan néz ki csapatának a 2020/21-es szezonra tervezett egyik meze, és a zenész nyomdafestéket nem tűrően szögezte le, hogy a dizájnert büntetésképpen az első repülővel azonnal Vuhanba kellene száműzni! Nos, a szurkolók jelentős része valóban baktériumokat vizionál a mezen, a megengedőbb kritikusok egyszerűn csak ágyneműnek vélik a kollekciót, de azért akadnak olyanok is, akiknek tetszik.

A sportruházat terén rendre bennfentes információkkal rendelkező, a topcsapatok mezeiről a hivatalos bemutatók előtt fotókat kiszivárogtató Footy Headlines internetes oldal – amely már a Real Madrid, a Juventus, a Bayern München és az Arsenal marketingeseinek is fejfájást okozott – ezúttal a Manchester City 2020/21-es szezonra készülő harmadik kollekcióját leplezte le.

Fotó: Footy Headlines

A klub hagyományos, világoskék színével nincs is semmi gond, a mezen látható motívumok azonban a koronavírus-járvány idején valóban furcsa asszociációt válthatnak ki a szurkolókból. A gyártó Puma cég szerint a '60-as és a '90-es évek könnyűzenei hangulatát, a „britpop” stílusét akarták megidézni, a rajongók nagyobbik része szerint azonban ez egyáltalán nem sikerült. A világjárványhoz viszont tökéletesen passzol a mez, mert leginkább úgy tűnik, mintha baktériumokat lehetne látni rajta mikroszkóp alatt... – mondják a felháborodott drukkerek. Ezért küldené Gallagher Kínába, a járvány első gócpontjába a tervezőt, s bár ezt a bejegyzését azóta törölte, az internet nem felejt...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.