Szétszedte a Romát, szinte már döntős a Manchester United

Lejátszották a labdarúgó Európa-liga elődöntőinek első felvonását. A Manchester United nagy előnyt szerzett az AS Roma ellen, a Villarreal és az Arsenal visszavágója szorosabbnak ígérkezik.

Magyar Nemzet
2021. 04. 29. 23:15
Bruno Fernandes (Manchester United)
Manchester, 2021. prilis 29. Bruno Fernandes, a Manchester United jtkosa az AS Roma ellen rgott glja utn a labdarg Eurpa-liga eldntjnek els mrkzsn a manchesteri Old Trafford Stadionban 2021. prilis 29-n. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városi rivális Manchester City a Bajnokok Ligájában, a Manchester United az Európa-ligában került nagyon közel a döntőhöz. A Vörös Ördögök egy félidő után még 2-1-es hátrányban voltak az AS Roma ellen hazai pályán, a második játékrészben viszont öt góllal terhelték meg az olaszok hálóját. Innen aligha lehet visszaút a Roma számára.

A MU vezére ezúttal is Bruno Fernandes volt, a portugál futballista két gólt és két gólpasszt tett hozzá a csapat teljesítményéhez.

A másik párharc sokkal szorosabbnak ígérkezik. Unai Emery ugyan győzelemre vezette a Villarrealt korábbi klubjával, az Arsenallal szemben, de a 2-1-es hátrány ledolgozhatónak tűnik a londoni visszavágó előtt.

A Villarreal kétgólos előnyben vonulhatott az öltözőbe, a második játékrészben Dani Ceballos kiállítása után emberelőnybe is került, de túlságosan passzív volt a második játékrészben, az Arsenal pedig könnyű síppal befújt büntetővel szépített.

Európa-liga, elődöntő

Manchester United–AS Roma 6-2 (1-2)

Villarreal–Arsenal 2-1 (1-0)

A visszavágókat május 6-án rendezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.