Szétzilálta a magyar csikócsapat az Eb-győztes spanyolokat

A tartalékosnak gondolt magyar férfi-kézilabdaválogatott 32-29-re legyőzte a januárban Eb-aranyérmes Spanyolországot Veszprémben az Eurokupa első fordulójában. Folytatás szombaton Eszéken Horvátország ellen.

N. M.
2020. 11. 04. 19:53
null
Máthé Dominik már a rutinos játékosok közé tartozik Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gólt dobtunk, majd egyenlítettek a spanyolok. Ez így ment egészen 6-6-ig, ami után először szereztek vezetést a vendégek. Azt gondolhattuk, lelkesedéssel, ifjonti hévvel eddig lehetett kompenzálni a hiányzókat, az Európa-bajnoki címvédő, világklasszisoktól hemzsegő spanyolok nagyobb tudását. Az igazi meglepetés azonban csak eztán következett. A magyar válogatott zsinórban lőtt öt góllal elhúzott 11-7-re. Majd újabb rohammal 17-10-re.

Jegyezzük meg ismét, úgy, hogy a januári Európa-bajnokságon szerepelt csapatból csupán a kapus Mikler Roland és Székely Márton, a jobbátlövő a beálló ifj. Rosta Miklós, a balátlövő Ligetvári Patrik és Szita Zoltán, valamint a balszélső Bóka Bendegúz, tehát összesen hét játékos tagja a jelenlegi keretnek. Ha a sérülés miatt az Eb-ről lemaradt Bodó Richárdot is ideszámítjuk, akkor nyolc alapember. Alapember? Már ez is kicsit túlzás, hiszen a kontinensviadalon is csikócsapattal álltunk ki. Más megközelítésből egy sor újonc, illetve kevésbé ismert játékos szerepelt a válogatottban, de Szűcs Bence, Vajda Huba, Ilic Zoran, Hanusz Egon, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter egyaránt megállta a helyét.

Az első félidő hajrájában ugyan néhány percre kiütközött a rutintalanság, a spanyolok szünetre feljöttek 17-13-ra, ráadásul kettős emberhátrányban kezdtük meg a második félidőt. Kétszer is csupán két gólra olvadt az előny, de ennyire tellett a spanyoloktól. Ne hallgassuk el, tőlük is hiányzott négy játékos, de így is ott volt a pályán a tavalyi Eb-aranyérmes csapatukból hét emberük.

A magyar válogatott tudott újítani, azt is elviselte, hogy a betegségből csak két hete visszatért Bodó Richárd hadilábon állt a góllövéssel. Miklerék nagyszerű teljesítményt nyújtottak, a fiatalok egytől egyig felnőttek a feladathoz, s végeredményben 32-29-re nyertek a mieink.

Az iram és a színvonal persze elmaradt egy éles tétmérkőzésétől, de a világ egyik legjobbja elleni győzelmet nem kell megmagyarázni.

Mindenki kivette a részét a sikerből

– Nagyon komplett mérkőzést tudtunk játszani, a srácok az utolsó percig nagyon akartak, kitették a szívüket, lelküket a pályára. Mindenki kivette a részét a sikerből. Az volt a legfontosabb, hogy hatvan percen keresztül mi domináltunk – nyilatkozta Chema Rodríguez, a magyar válogatott edzője.

hozzátette, maximálisan elégedettek, mert mindenki felszabadultan játszott és teljesítette az elvárásokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.