Szexuális együttlét után adott pozitív doppingmintát

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége elfogadta annak a női ökölvívónak a magyarázatát, aki szerint szexuális együttlét miatt lett pozitív a mintája.

Forrás: NSO2020. 06. 12. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége (USADA) elfogadta annak a női ökölvívónak a magyarázatát, aki szerint szexuális együttlét miatt lett pozitív a mintája. Virginia Fuchs azzal védekezett, hogy barátja fogyasztott olyan terméket, amely a tiltott listán szereplő anyagot tartalmaz. A 32 éves bokszolót februárban ellenőrizték, és a vizsgálat kétszer is doppingszer használatát mutatta ki nála.

„Megállapítottuk, hogy nem történt szándékos doppingolás vagy csalási kísérlet. Ez hasonló eset, mint ha valakinél szennyezett étellel kerül a szervezetébe tiltott szer” – nyilatkozott Travis Tygart, az USADA ügyvezetője. „Óriási lecke volt ez számomra, de most már vége. Innentől teljes erővel a tokiói olimpiára készülök” – írta Twitter-bejegyzésében Fuchs, aki a 2018-as világbajnokságon bronzérmet nyert az 51 kilogrammos kategóriában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.