Szilágyi Liliána pihenni akar, ezért kihagyja a tokiói olimpiát

Szilágyi Liliána jövő nyárig nem akar versenyzeni, erről tájékoztatta klubját és a Magyar Úszószövetséget. A Ferencváros és az úszószövetség is elfogadta az Eb-ezüstérmes úszó döntését.

Forrás: Fradi.hu2020. 12. 01. 8:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 óta Shane Tusuppal készülő egyeztetett kubjával, a Ferencvárossal, amely elfogadta az úszó döntését. Az ifjúsági olimpiai bajnok úszót a klubja, az edzője és a Magyar Úszószövetség is támogatja a döntésében – írta a fradi.hu.

Legkorábban ősszel láthatjuk versenyezni az uszodában
Fotó: MTI/EPA/Esteban Biba

– Nehéz ezt pontosan megfogalmazni, úgy, hogy mindenki megértse, főleg a kívülállók, akik nem ismernek, akik nem tudják, min mentem, megyek keresztül – mesélt a háttérről Szilágyi Liliána. – Talán az a legjobb, ha úgy fogalmazok, hogy időre van szükségem. Azt szokták mondani, emberből vagyunk. Egy gépnek nincsenek érzései, nekem vannak. Időt kértem és kaptam a Fraditól, amiért nem győzök elég hálásnak lenni. Hangsúlyoznám, nem visszavonultam, nem abbahagytam az úszást, csak muszáj megállnom, és magammal, a testemmel, valamint a lelkemmel törődni, azt rendbe tenni. Fiatal vagyok, lehetek még ismét bajnok, érhetek el nagyszerű eredményeket. És szeretnék is elérni… – mondta az úszónő a klubja honlapján.

Szilágyi jelezte, hogy a 2024-es párizsi olimpián lesz ereje teljében, a visszatérése után komolyan veszi majd az úszást. – Nem adtam fel az álmaimat, csak össze akarom szedni magam ahhoz, hogy úgy tudjak edzeni és versenyezni, ahogy az a korábbi eredményeimhez méltó – fogalmazott a 24 éves úszó, egyben jelezte, hogy a következő időszakban kerülné a sajtónyilvánosságot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.