Szoboszlai Dominik gyerekből férfivá érett Salzburgban

Szoboszlai Dominikról készített interjút a Nemzeti Sport Christoph Freunddal, az RB Salzburg sportigazgatójával. A beszélgetésben szóba került a magyar válogatott középpályás parádés formája, miután a járványt követően folytatódott az osztrák bajnokság, és az igazgató elárulta azt is, hogy bár valóban sok klub érdeklődését felkeltette, a Salzburg szeretné megtartani Szoboszlai Dominikot.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 08. 07. 16:25
Szoboszlai Dominik
A fiatal magyar középpályás is versenyben van a Golden Boy címért Fotó: Christian Bruna Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christoph Freund leszögezte a Nemzeti Sportnak, hogy a Salzburg története egyik legjobb idényét zárta júliusban, különösen a Bajnokok Ligája-mérkőzések estéi maradnak felejthetetlenek a klub és a szurkolói számára. Természetesen szeretné, ha a csapat ismét felkerülne a BL főtáblájára, de akkor sem keseredik el, ha az Európa-ligában menetel, a lényeg az, hogy a Salzburg egyre mélyebb nyomokat hagyjon maga után Európa futballjában. Ehhez pedig szükségük van Szoboszlai Dominikra.

– Az elmúlt idényben a csapatunk kulcsjátékosaként futballozott, a kényszerszünetet követő időszakban kirobbanó formában játszott – mondta Christoph Freund az interjúban. – Sokat segíthetne a céljaink elérésében. Az elmúlt időszakban Dominik szakmailag és emberileg is sokat fejlődött. Lépésről lépésre haladt, mindennap sokat dolgozott azért, hogy az együttes legjobbjai között emlegessék, és végül elérte a célját. A közvéleményt talán meglepte, hogy kirobbanó formában futballozott az idény hajrájában, de minket nem. Mivel évek óta hozzánk tartozik, tisztában voltunk azzal, mekkora tehetség, és mekkora potenciál van benne. Az edzésmunkáját is figyelemmel követtük, láttuk, mennyi pluszmunkát végez, így joggal bíztunk abban, hogy az elszántságának előbb-utóbb a pályán is lesz eredménye. Nos, meglett. Megértette, hogyan kell viselkednie a pályán és azon kívül, és arra is ráébredt, ha valóban a legjobb akar lenni, minden nap és minden edzésen tudása legjavát kell nyújtania. Eddig az egyik legtehetségesebb játékosként tekintettünk rá, most már a legkeményebben dolgozó futballistát is benne látjuk. Mondhatjuk, hogy Salzburgban gyerekből férfivá érett.

Ezután a sportigazgató megerősítette, hogy egyelőre a klub nem szeretne megválni a magyar középpályástól, hiába keltette fel több európai topcsapat érdeklődését. Nem tudni, mi történik a következő hetekben és hónapokban, de Christoph Freund bízik abbab, hogy Salzburgban marad. Arra a kérdésre, hogy a Trensfermarkt.de oldalon megjelent 25 millió eurós értékért sem adnák el a magyar futballistát, a klubvezető kitérő választ adott, de azt hozzátette, hogy a szakportál adatai pontosak szoktak lenni, amelyből könnyű kitalálni, hogy Szoboszlai Dominik ára valóban ekkora összegre rúg. Szerinte egyébként a futballista Salzburgban is képes lehet tovább fejlődni:

– A szünet után megmutatta, milyen teljesítményre képes az osztrák Bundesligában, a következő lépcsőfokot az jelentené, ha a hazai porond mellett a nemzetközi meccseken is így teljesítene. A Salzburggal minden esélye megvan, hogy európai kupameccseken szerepeljen, vagyis a fejlődése garantálva van a klubunknál. Megvan benne a képesség, hogy újabb és újabb szinteket lépjen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.