Szoboszlai Dominik élete meccsére készül Izland ellen

Csütörtökön az Eb-szereplés a tét a magyar labdarúgó-válogatott számára. Izland ellen újra ott lehet a csapatban a rájátszás elődöntőjét kihagyó középpályás, Szoboszlai Dominik.

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ2020. 11. 08. 13:20
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik Fotó: - Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgária ellen hiányát is elbírta a magyar válogatott, 3-1-es győzelemmel az Eb-részvételért zajló rájátszás döntőjébe jutott. A középpályás viszont nehezen élte meg, hogy klubcsapata, az osztrák Salzburg karanténba helyezése miatt nem csatlakozhatott a nemzeti csapathoz.

– Egyedül néztem az októberi mérkőzéseket otthon, és iszonyatosan izgultam mindhárom találkozón, de leginkább a bolgárok ellen. Hála Istennek, egyiket sem veszítettük el, ez elég erős eredmény. Most már az Izland-meccsre kell koncentrálni, utána pedig jöhetnek a Nemzetek Ligája-mérkőzések. Sajnos októberben nem tudtam csatlakozni a válogatotthoz, de már többször elmondtam, hogy életem meccse lesz az izlandiak elleni, attól függetlenül, hogy játszottam nagy csapatokkal a Bajnokok Ligájában is.

Szoboszlai jó formában van, a Bajnokok Ligájában idén elért két góljával már a sorozat történetének legeredményesebb magyar játékosa. A Salzburghoz hasonlóan pedig a válogatottban is kulcsszerep hárulhat rá.

– Úgy kezdtem el a szezont, ahogy abbahagytam, jól vagyok, remélem, tökéletes állapotban érkezem a válogatotthoz, és segíteni tudom a csapatot. Többször elbuktunk már az utolsó akadályon az Eb felé, de bízom benne, hogy most nem ez lesz a helyzet. Menjünk ki a pályára, és mutassuk meg, mit tudunk, küzdjünk egymásért, ahogy az eddigi meccseken! Csapatként kell dolgoznunk, és akkor képesek leszünk a sikerre Izland ellen is. A válogatottban mindenkinek jó a viszonya mindenkivel, a pályán is megértjük egymást, mindenki tudja a feladatát. Van egy csapatkapitányunk, aki kiadja a feladatokat, de ő is teszi a dolgát. Felmérjük az ellenfeleket, megnézzük, mik a gyenge pontjaik, és a lényeg, hogy végül sikeresen jöjjünk le a pályáról.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.