Szoboszlai és a többi légiósunk sem a legjobb hétvégét zárta

Szoboszlai Dominik gólpasszal és vereséggel búcsúzott Salzburgtól a legutóbbi fordulóban. A többi magyar légiósnak sem volt túl sikeres hétvégéje: vagy csalódást keltő eredmények születtek, vagy ha győztek, ahhoz nem tudtak érdemben hozzájárulni. Pozitív kivételt talán csak két ciprusi honfitársunk nagy arányú sikere jelent. Összefoglaltuk labdarúgóink teljesítményét külföldön.

Magyar Nemzet
2020. 12. 21. 7:09
Szoboszlai Dominik
epa08775973 RB Salzburg's Dominik Szoboszlai during the team's training session at Wanda sports city, in Majadahonda, Madrid, Spain, 26 october 2020. RB Salzburg will face Atletico Madrid in their UEFA Champions League Group A soccer match on 27 October 2020. EPA/RODRIGO JIMENEZ Fotó: RODRIGO JIMENEZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült jól salzburgi búcsúmeccse. A húszéves szélső a héten írt alá az RB Leipzighez, amelyhez azonban csak januárban csatlakozik, így a lipcsei bejelentést követően egyből utazott vissza Ausztriába, ahol vasárnap lépett pályára – egy ideig biztosan – utoljára.

A Wolfsberg elleni hazai meccs előtt a Salzburg elbúcsúztatta Szoboszlait, aki aztán gólpasszt adott, de meglepetésre így is kikapott a csapata 3-2-re. A győztes gól a 79. percben született, a magyar szélsőt három perccel később lecserélték, így 83 találkozón 26 góllal és 35 gólpasszal ért véget a salzburgi karrierje.

Szoboszlai új csapata, az RB Leipzig nem tudta kihasználni, hogy két legnagyobb riválisa, a Leverkusen és a Bayern München egymás ellen játszott, és csak 0-0-s döntetlent ért el hazai pályán a Köln ellen. Az eredmény miatt legalább a védelem oszlopának, Willi Orbánnak és Gulácsi Péternek sem tehetett szemrehányást senki, mindketten végig a pályán voltak. A magyar kapus érte el a legtöbb kapott gól nélküli meccset a Bundesligában az ősszel (6) és ugyancsak ő szedte be a legkevesebb gólt (9).

A Bundesliga többi magyarja közül a Schalke elleni duplája után a forduló válogatottjába is bekerült múlt héten, így önbizalommal telve készült a Hertha ellen. – Megtisztelő, ha a Kickernél kiemelkedőnek ítélték a játékomat, de nem akarok ennyivel megelégedni, az a célom, hogy minél több ilyen egyéni elismerést gyűjtsek be – fogalmazott Sallai , aki a berliniek ellen nem tudott újra brillírozni vasárnap. Hatvan percet töltött a pályán a Freiburgban, amely 4-1-es győzelmet aratott. A Herthában Dárdai Márton ezúttal nem került be a meccskeretbe, csakúgy, mint a Mainzban sérült sem.

– Köszönjük Nagy Ádámnak, hogy Andrea Pirlónak öltözött – ilyen és ehhez hasonló dicséretekkel árasztották el a magyar válogatott középpályását az utóbbi időben Angliában. A 25 éves játékos valóban kiváló formának örvendett az ősz második felében, november óta a Bristol City az összes angol másodosztályú bajnokiján a kezdőben vetette be. A legutóbbi fordulóban a Preston ellen is végig a pályán volt Nagy, de Pirlo most az öltözőben maradt, 1-0-s vereséget szenvedtek.

(balra) ezúttal nem tudott segíteni a Bristol Cityn Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Belgiumban Bese Barnabás a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Leuven 2-1-re kikapott a Mechelen ellen. Cipruson ugyanakkor a magyar válogatott mindkét védője, és is végig a pályán volt, ráadásul könnyed győzelemnek örülhetett a legutóbbi fordulóban. Előbbi az éllovas Apollónnal 4-0-ra verte Ermist, utóbbi a harmadik Omoniával 5-1-re nyert a Karmiotissa otthonában.

Hollandiában Szőke Adrián a 78. percben csereként állt be a Héraclesbe, amely 2-1-re nyert a Heerenveen otthonában. Kleinheisler Lászlóval 72 percet játszott az Eszékben, amely 1-0-ra legyőzte a Šibeniket a horvát élvonalban. Ugyanitt Gyurcsó Ádám 90 percet játszott Hajduk Splitben, de 4-2-re kikapott csapatával a Goricától.

A Serie A-ban a Parmában korábban egy meccsen már pályára lépett Balogh Botond csak a kispadig jutott a Juventus ellen, az eredmény 4-0 lett a torinói gárdának. Svájcban Kecskés Ákos végigjátszotta a Lugano 2-2-re végződött meccsét a Young Boys otthonában. A török élvonalban Varga Kevin 82 percet futballozott a Kasimpasában, amely 2-0-ra kikapott a Malatyasportól, Megyeri Balázs pedig a cserekapusok sanyarú sorsaként a kispadon ült a Hatayspor ellen 1-0-s vereséget szenvedett Göztepében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.