Szoboszlai: Gondoltam, húszról csak ellövöm az utolsó percben

Parádés végjátékkal beteljesítette a célját a magyar labdarúgó-válogatott, és 2016 után újra kijutott az Európa-bajnokságra! Az Izland elleni 2-1-re megnyert mérkőzés után a két gólszerző, Loic Nego és Szoboszlai Dominik, valamint Gulácsi Péter és a csapatkapitány Szalai Ádám is megszólalt az M4 Sport kamerái előtt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 23:43
Szoboszlai
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Láttam, hogy négyen vannak előttem, de szerencsére ott volt még mellettem Sallai, azt hiszem. Elvitt egy embert, és én befelé el tudtam vinni a labdát. Gondoltam, húsz méterről csak ellövöm az utolsó percben. Hála Istennek, sikerült – mondta

- Az első tíz percben nem úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük. De utána összekapta magát a csapat, és nagyon fontos volt, hogy amikor a félidőben bementünk, mindenki egymásra figyelt, nem hajtottuk le a fejünket, nem adtuk fel, hanem a végéig küzdöttünk. Nego betalált, és utána én is meg tudtam lőni a magam gólját, és ezzel kijutottunk az Eb-re – foglalta össze az eseményeket a győztes gól szerzője, majd azt is elmondta, reméli, hogy a járvány nem akadályozza meg az Európa-bajnokság megrendezését, és társaival telt ház előtt játszhatnak majd a Puskás Arénában.

Loic Nego csereként állt be, majd négy perccel később megszerezte a hőn áhított egyenlítő találatot, ami egyben saját első gólja is volt a válogatottban. A Fehérvár játékosának tehát duplán volt oka az örömre.

- Ennél fantasztikusabb nem is lehetne. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és Magyarországot képviselhetem. Hosszú ideje élek az országban, és otthon érzem magam. Nem igazán tudom elmondani a mostani érzelmeimet.

Az izlandi csapat góljánál hibát vétett ezért hálás volt társainak, hogy megfordították az összecsapást.

- Az ember próbálja tovább ellátni a feladatát, de soha nem kaptam még ilyen gólt, egyszerűen kicsúszott a labda a kezemből. Mondhatjuk, hogy kapus vagyok, történhet ilyen, de pont ezen a meccsen ilyen nem történhet. Egy-egyig nem volt lelkileg könnyű, de hogy még a rendes játékidőben meg tudtuk fordítani a meccset, az egyszerűen szenzációs. Látszik, hogy ez a csapat nagyon egyben van. Egy nálunk magasabban rangsorolt csapat ellen jó játékkal fordítottunk, abszolút megérdemelt, hogy ott vagyunk. Elképesztő motiváció volt, nem sok játékosnak adatik meg, hogy világversenyen otthon szerepeljen. Óriási ünnep lesz Magyarországnak, bízom benne, hogy akkor már szurkolók előtt játszhatunk, amikor Budapesten pályára lépünk az Európa-bajnokságon.

a válogatott csapatkapitánya nehéz hónapokon van túl klubjában, a Mainznál, az Európa-bajnokságra való kijutás alighanem mindenért kárpótolta.

- Az elmúlt hónapok eredményei már utaltak ilyen teljesítményre. Félelmetes, ami a csapatban benne van, az, hogy végig küzdeni tudunk. Van egy világsztár szintű játékosunk, aki eldönti az ilyen mérkőzéséket. Nagyon hálás vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek – nyilatkozta az M4 Sport kamerái előtt Szalai Ádám.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.