Szoboszlai győztes gólt lőtt

Három kontinensen foglalkoztatnak klubok magyar labdarúgókat, akik közül többen is tagjai Marco Rossi szövetségi kapitány keretének. A válogatott fontos Euró­pa-bajnoki selejtezőkre készül — június 8-án idegenben Azerbajdzsán, 11-én itthon Wales lesz az ellenfél —, ezért különösen érdekes, hogy a légiósaink milyen formában érkeznek majd a jövő hétfőn kezdődő edzőtáborba, de a keretben nem érintett magyarok hétvégi szerepléséről is írunk.

2019. 05. 21. 16:25
null
A legnagyobb magyar ígéret – csereként beállva – döntötte el a Sturm Graz elleni meccset Forrás: RB Salzburg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Amerikában öt magyar futballista keresi a kenyerét, közülük kettőre számít szövetségi kapitány. Baráth Botond és Németh Krisztián Kansasből utazik majd Telkibe, mindketten tagjai voltak klubjuk kezdőcsapatának szombaton a Vancouver ellen, de aligha zárták boldogan a mérkőzést.

Hazai pályán az 1-1 csalódást keltő volt, és bár Németh Krisz­tián rúgta a Kansas gólját – egy pimasz csellel elfektette a védőjét az ötösön, és lőtt a hálóba a 37. percben –, az 51. percben egy csúnyára sikeredett becsúszása miatt a játékvezető azonnali piros lappal kiállította. Szerencsétlen mozdulat volt, nem szándékosan találta el az ellenfél lábát, de az ítélet jogosságát kár lenne vitatni.

Baráthéknak pedig dühítő lehetett, hogy a Vancouver a 94. percben egyenlített ki. A Kansas harmadik magyarja, Sallói Dániel sérülés miatt hiányzott. A Chicago Fire Nikolics Nemanjával a kezdőben 4-1-re kikapott San Joséban, a magyar csatárt az 52. percben lecserélték, Stieber Zoltán pedig a 82. percben állt be a D. C. Unitedbe, amely Houstonban kikapott 2-1-re.

formájáról nincs friss információ, az emírségekbeli al-Ittihad Kalba nélküle kapott ki hazai pályán, még csak a keretben sem szerepelt.

A horvát NK Osijek sem nevezte Kleinheisler Lászlót a hétvégi meccsén, Eppel Márton viszont legalább a kispadig eljutott a kazahsztáni Kajrat Almatiban. A francia másodosztályban Bese Barnabás csapata, a Le Havre hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Lorienttől, ám a magyar védő végig a pályán volt, sőt gólt is szerzett a 37. percben.

A válogatottban kulcsember a középpályán ám az olasz Bolognában nem vált azzá. Együttese egy hete nélküle verte 4-1-re a Parmát, tegnap pedig lapzártánk után volt a Lazio vendége; az biztos, hogy nem sok meccsel a lábában érkezik majd Telkibe május 27-én.

A legnagyobb magyar ígéret – csereként beállva – döntötte el a Sturm Graz elleni meccset
Fotó: RB Salzburg

Több lehetőséget kap Nagy Dominik a lengyel Legia Warszawában, amely az utóbbi egy hétben két mérkőzést is játszott a bajnokság rájátszásában. A középpályás végig a pályán volt, amikor a Legia 1-0-ra kikapott a Jagiellonia Bialystok vendégeként, vasárnap viszont csak az 59. percben állt be Varsóban, ahonnan a Zaglebie Lubin a 2-2-es végeredménnyel elvitt egy pontot.

A Bundesligában a két lipcseit, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt pihentette az edzőjük a szombati Bayern München elleni kupadöntőre gondolva.

Az eredményeket nézve nem, de a magyarok játékperceit tekintve szívderítő hírek érkeztek Szlovákiából. A már bajnok Slovan Bratislava Michalovcéban 3-3-at játszott, és Guzmics Richárd, valamint Holman Dávid is végigjátszotta a találkozót.

A már biztosan második Dunaszerdahely 1-0-ra kikapott a Ruzomberok vendégeként, viszont Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Krisztopher is az elsőtől az utolsó percig a pályán volt. Kalmár Zsolt egyébként szinte biztosan távozik a klubtól, van ajánlata külföldről is, de a zuhanyhíradó szerint Székesfehérvárott folytatja a pályafutását az új idényben már Mol Fehérvárként szereplő, de ma még Mol Vidinek hívott csapat tagjaként.

Kádár Tamás hiányzott a Dinamo Kijevből, ő egy hete megsérült, még nem tudni, felgyógyul-e az Európa-bajnoki selejtezőkig.

Nem tagja a válogatott keretének Balogh Norbert és Gyurcsó Ádám sem, előbbi a ciprusi APOEL, utóbbi a horvát Hajduk Split játékosaként rúgott gólt.

Végül napjaink legnagyobb magyar ígéretéről, Szoboszlai Dominikról is kell szólnunk: csapata, a Salzburg a Sturm Graz vendége volt, Szoboszlai 1-1-es állásnál a 64. percben állt be, és egy perccel később megszerezte a győztes gólt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.