Szoboszlai Dominik szerződést hosszabbított az RB Leipziggel

Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró értesülései szerint a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata egy évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította Szoboszlai Dominik szerződését.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 15:27
null
Szoboszlai Dominik helye biztosnak tűnik a lipcsei öltözőben Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a főszereplője a jó nevű, megbízható információkkal rendelkező olasz újságíró, Fabrizio Romano friss Facebook-bejegyzésének. Ebben azt írja, hogy a RB Leipzig és a magyar válogatott középpályás egyaránt hosszú távon tervez egymással, ezért a két fél egy évvel meghosszabbította Szoboszlai Dominik eredetileg 2025 nyarán lejáró szerződését. A futballista a télen érkezett a klubhoz, ám sérülés miatt még egyetlen percet sem töltött a pályán új csapatában, ám meg akarta erősíteni a klub iránti elkötelezettségét, amit az így méltányolt.

 

Szoboszlai Dominik ragaszkodik az RB Leipzig mezéhez
Fotó: Dierotenbullen.com

 

Szoboszlai Dominik 2020 decemberében távozott az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után, majd négy és fél évre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint húszmillió eurót fizetett a játékjogáért. Május eleje óta együtt edz a keret többi tagjával, a jövő héten pedig csatlakozik a magyar válogatotthoz, amely akkor már Ausztriában készül majd a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságra. Amikor kihirdette a harmincas keretét, elmondta, ragaszkodik az elveihez, csak arra számít, aki rendszeresen játszik a klubjában, és ez alól Szoboszlai az egyetlen kivétel, a felmérések szerint az erőnléte kilencvenszázalékos. Az edzőtáborban dől majd el, hogy június 1-jéig – a harmincfős keret 26-ra szűkítésének a határidejéig – utoléri-e önmagát. Tehát Szoboszlai Dominik úgy lehet tagja a keretnek, hogy még nem tudni, pályára léphet-e az Európa-bajnokságon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.