Szoboszlai megállíthatatlan: újabb gól, két gólpassz

Szoboszlai Dominik nem lankad. Szerdai mesterhármasa után vasárnap is betalált bajnokin, plusz még két gólpasszt is adott a Linz ellen 2-1-re megnyert osztrák Bundesliga-mérkőzésen. Ettől eltekintve is szédületesen futballozott, a mezőny legjobbja volt.

Ch. Gáll András
2020. 06. 14. 21:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai megállíthatatlan, újabb gól, két gólpassz az osztrák Bundesliga 26. fordulójában, és a győzelem is megvan: a Red Bull Salzburg 3-1-re legyőzte a Linzer ASK-t, hét pont előnnyel vezeti a tabellát.

8. perc. Mwepu keresztlabdájára Szoboszlai és Schlager, a linzi kapus egyszerre rajtol, „Szobo” – ahogy Salzburgban becézik – éri el, eltolja a kapus mellett, majd az üres kapuba passzol, 1-0. Szoboszlai gólja:

Alig három perc telik el, Szoboszlai a baloldali szögletzászló mellett elér egy hosszú labdát, remekül ad középre, Daka érkezik, a védőt és a kapust megelőzve közelről a hálóba lő, 2-0. Nyolc perc alatt egy-egy gól és gólpassz Szoboszlaitól, aki ott folytatja, ahol a Sturm Graz ellen abbahagyta. A hátán 14-es számmal játszó magyar klasszis mintha csak a nagy elődöt, a szintén 14-es Johan Cruyffot idézné. Könnyedén, lendületesen, gólveszélyesen futballozik, gyönyörűség nézni a játékát.

Szoboszlai első gólpassza:

Az első félidő végén Szoboszlai még csinált egy Zidane-cselt – úgy látszik, nagyon megy neki ez a trükk –, majd amikor ballagtak befelé az öltözőbe a csapatok, Jesse Marsch, a Red Bull amerikai edzője melegen gratulált a mezőny első félidei legjobbjának.

Az 56. percben Raguz szépített közelről, 2-1. Nagyon feljött és szorongatott a Linz, de a 80. percben a magyar tinédzser szöglete után eldőlt a három pont sorsa.

A magyar klasszis jobbról tekerte középre a labdát, egy védő Albert Vallci fejére fejelte, ami onnan a vendégek hálójába pattant, 3-1. Honfitársunk megállíthatatlan, ez a második gólpassza, mindhárom hazai gólban vastagon benne volt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.