Szoboszlai miatt került közelebb kiszemeltjéhez José Mourinho

Németországban arról cikkeznek, hogy Szoboszlai Dominik szerződtetésével az RB Leipzig a csapatkapitánya, Marcel Sabitzer távozására készült fel, ugyanis az osztrák válogatott játékos a Tottenhamben folytathatja karrierjét.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 17:02
Bajnokok Ligája, Szoboszlai
Szoboszlai csapatának nem sok babér termett a Bayern ellen Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárban igazolta le az RB Leipzig osztrák testvércsapatától, a Salzburgtól Szoboszlai Dominikot, aki azonban sérülése miatt még mindig nem mutatkozott be a német klubban. Afelől azonban nem sok kétségünk lehet, hogy Lipcsében komolyan terveznek a magyar tehetséggel, ugyanis a legújabb értesülések szerint a csapatkapitány pótlására szerződtették 20 millió euróért.

Legalábbis erről írt a német Bild, amely szerint Szoboszlai Salzburgban hiába játszott a legtöbbször balszélsőt vagy tízest, a Leipzigben mélyebben kaphat szerepet a középpályán hosszabb távon, méghozzá Marcel Sabitzer helyén. A 26 éves osztrák jelenleg a klub második legértékesebb labdarúgója, a Transfermarkt 42 millió euróra teszi az értékét, így nála csak a hatvanmilliós Dayot Upamecano drágább, aki a nyártól vélhetően a Bayern Münchenben folytatja.

Sabitzer pedig a Tottenhamben köthet ki. A londoni klub edzője, José Mourinho ugyanis Sabitzerrel szeretné megerősíteni csapata középpályáját. Ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor nagyon bíznak Szoboszlai képességeiben Lipcsében, hiszen vele helyettesítenék az egyik legfontosabb játékost a pályán és az öltözőben – Sabitzer jelenleg a Leipzig csapatkapitánya.

Továbbra is kérdéses, hogy Szoboszlai mikor debütálhat új csapatában. Állítólag a németek spóroltak a kezelésén, ezért több időt vesz igénybe a felépülése. A legfrissebb hírek szerint az egyéni edzéseket február közepén elkezdte combsérülése után, és várhatóan márciusban már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Ezután dönthet Julian Nagelsmann edző arról, hogy mikor és melyik meccsen veti be őt először.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.