Ma eldől, Szoboszlai Dominik mikor térhet vissza

Ma délelőtt újabb MR-vizsgálaton vesz részt Szoboszlai Dominik, az eredmény ismeretében dönthetnek a klubjánál arról, hogy mikor térhet vissza. A kezdeti titkolózás után legalább az biztos, hogy az RB Leipzig 20 éves magyar válogatott játékosa szeméremcsont-gyulladás miatt kényszerül hónapokat kihagyni. Emlékezhetünk, anno Szabics Imrét ugyanez a makacs sérülés hátráltatta.

Magyar Nemzet
2021. 04. 13. 10:19
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik felépült, már nem egyedül készül Fotó: motivio/Boris Streubel Forrás: dierotenbullen.com/motivio/Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ágyéksérülés, combhajlítóizom húzódás – eleinte úgy értesülhettünk, ez a két gond lehet kihagyása mögött. Február elején vetődött fel először a sajtóban, az sem kizárt, hogy szeméremcsont-gyulladás a sérülés oka.

Most legalább már abban biztosan lehetünk, hogy ez a makacs sérülés hátráltatja Szoboszlai Dominik visszatérését. A Nemzeti Sport arról számol be, hogy a decemberben a Lipcséhez igazolt magyar játékos ma újabb MR-vizsgálaton esik át, ami után talán már pontosabban lehet meghatározni, hogy mikor térhet vissza.

Esterházy Mátyás: Türelmesnek kell lenni

– Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van, az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését – nyilatkozta a sport napilapnak Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere. – Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is.

Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte, ám a hosszú távú szempontokat sem szabad szem elől téveszteni.

Mivel nem vagyok orvos, nem akarok ígérgetni, nem az én tisztem a visszatérése pontos dátumáról beszélni, de most úgy néz ki, hogy továbbra is a tervek szerint halad a felépülése.

A „hosszú távú szempontok” alatt elsősorban az értendő, az ifjú labdarúgó a júniusi Európa-bajnokságra szeretne mindenképpen formába lendülni. Praktikusan ez úgy képzelhető el, hogy ha április második felében már a csapattal tud készülni – jelenleg még önállóan végzi a labdás gyakorlatokat -, s májusban már pályára léphet.

Már biztos, szeméremcsont-gyulladás a sérülés

Az óvatosság mindenesetre indokolt. A tünetek már tavaly nyáron jelentkeztek, Szoboszlai szeméremcsont-gyulladás miatt hagyta ki augusztusban az Ajax elleni felkészülési mérkőzést.

A kezelésben érthetetlen epizód, hogy februárban a klubja nem engedte el az osztrák specialistához, ami hetekkel hosszabbíthatta meg a rehabilitációt.

Szabics Imre is ezzel járta meg

A szeméremcsont-gyulladás alattomos sérülés, nehezen diagnosztizálható és a rehabilitáció ideje is bizonytalan. Ugyanezzel a sérüléssel bajlódott anno Szabics Imre, aki a lapunknak adott interjúban elmondta, szimulánsnak bélyegezték, a sérülés kedvezőtlenül befolyásolta a pályafutását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.