Szoboszlaival már felnőttként számolnak

A fiatal játékost Salzburgban már nem kell félteni, játszani fog, bárki legyen is az edző, s Rosén keresztül megnyílhat egy kapu a német Bundesliga felé.

Magyar Nemzet
2019. 04. 16. 10:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten ismét (képünkön) teljesítménye váltotta ki a legnagyobb visszhangot a külföldön szereplő magyar labdarúgók közül. A Salzburg 18 éves játékosa góllal és gólpasszal vette ki a részét vasárnap a Sturm Graz feletti 3-1-es győzelemből. A Salzburg kilencpontos előnnyel áll az élen az osztrák bajnokság rájátszásában, a felsőházban.

„Nagyon feldobtak a történtek, de az élet nem áll meg, jön a következő feladat. Lőttem egy gólt, adtam egy gólpasszt, de ez is csak egy meccs volt a többi közül, sok vár még ránk” – nyilatkozta az osztrák Laola1 portálnak a magyar futballista, korára rácáfolva egy rutinos profi szavaival. „Már nem pusztán egy tehetség, nem is így értékeljük a teljesítményét, hanem mint egy felnőttnek, azt nyújtotta-e a pályán, amit elvárunk tőle. Ezúttal nagyszerűen játszott” – méltatta a magyar válogatottban már kétszer is szerepelt ifjú játékost az edzője, Marco Rose.

A napokban vált egyébként ismertté, hogy Marco Rose a következő idényben a német első osztályú Mönchengladbach trénere lesz, utódjaként pedig az amerikai Jesse Marsch veszi át a csapat irányítását. Mondhatjuk, kár Rose távozásáért, hiszen ő már ismeri Szoboszlait, és bízik is benne, de a változásnak van kedvező oldala is. Szobosz­lait Salzburgban már nem kell félteni, játszani fog, bárki legyen is az edző, s Rosén keresztül megnyílhat egy kapu a német Bundesliga felé.

Az európai elitben szereplő magyarok hét végi produkciójáról már beszámoltunk, röviden megismételve: (Leipzig) ezúttal sem kapott gólt, csapattársa, az eltiltását töltötte, (Freiburg) még lábadozik, (Bologna) nem lépett pályára.

A többi országban szereplők közül a Slovan Bratislavával szlovák bajnoki címet szerzett Holman Dávidot és Guzmics Richárdot emelhetjük ki, kár, hogy a 3-0-s zsolnai győzelmet mindketten végig a kispadról követték. A második helyezett DAC 5-0-ra kiütötte a Szeredet, Kalmár 11-est értékesített. Kleinheisler László megszerezte első gólját az Eszékben, Gyurcsó Ádám (Hajduk Split) gólpasszt adott, Nagy Dominik nem jutott szóhoz a varsói Legiában, Kádár Tamás eltiltása miatt nem játszhatott a Dinamó Kijevben, Bese Barnabás végig a pályán volt a Le Havre együttesében a Sochaux elleni 3-1-es siker alkalmával, a Kolozsvár keretébe sem került be. Amerikában Nikolics Nemanja (Chicago) 11-esből volt eredményes, a Sporting Kansasban Baráth Botond kispados volt, Németh Krisztián végigjátszotta a mérkőzést s gólpasszt adott, Sallói Dá­niel a 82. percben állt be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.