Az egyik csorbát kiköszörülte a Fradi, a hétvégén jöhet a másik

Az FTC vízilabdacsapata 11-7-es győzelemmel vágott vissza a Szolnoknak az ősszel elszenvedett 15-14-es vereségért. Vasárnap az OSC-n vehet revánsot, de ha azt a rangadót is megnyeri, akkor is csak másodikként zárhatja a bajnokság alapszakaszát. A Szolnok szempontjából ugyanez a meccs: elvesztette ugyan a veretlenségét, sőt az eddigi százszázalékos mérlegét, de valószínűleg így is megnyeri az alapszakaszt.

N. M.
2021. 04. 29. 20:56
FTC
20210429 vizilabda Szolnok FTC Foto: Domotor Csaba Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus árnyékában, szorításában csordogáló férfi vízilabda-bajnokságot decemberben megpezsdítette, hogy a címvédő, Bajnokok Ligája-győztes FTC egymás utáni két meccsen mindkét rangadóját elvesztette, ráadásul egyaránt otthon. A Szolnok 15-14-re, az OSC pedig nagy fölénnyel, 16-12-re nyert a Népligetben.

A Fradi gyengélkedésére persze volt magyarázat, a járvány alaposan megviselte a csapatot, s három klasszisa – – ezen felül még sérüléssel is bajlódott.

Vámos Márton lapunknak arról beszélt a minap, ez már a múlt, újra egyenesbe kerültek, s egyértelműen a címvédés a céljuk a bajnokságban, s persze a Bajnokok Ligájában is szeretnének minél jobban szerepelni.

Nos, csütörtök este, a Szolnok vendégeként láthattuk, hogy a balkezes bombázó nem a levegőbe beszélt. A Fradi nagyon simán, 11-7-re nyert. Az első félidő még úgy, ahogy szoros volt, a Szolnok 3-3-ig tartott a lépést, szünetben 7-5-ös vendégelőnnyel fordultak a csapatok. Aztán a Fradi zsinórban négy gólt – sőt, 6-5-től számolva ötöt – vágva elhúzott 11-5-re, ami után feltűnően barátságos jelleget öltött a rangadó. Különösen a Ferencváros tizenegyedik találata volt látványos, Varga Dénes úgy tíz méterről helyezte lábtempó nélkül a sarokba a labdát.

A Szolnok a veresége dacára minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt – az utolsó fordulóban ehhez a KSI-t kell legyőzni –, a Fradi feljött másodiknak, de ha ezt a helyet meg akarja tartani, akkor vasárnap nem kaphat ki az OSC-től.

A két csapat decemberi meccse parázshangulatú volt, a végén Zalánki bizony ököllel próbált elégtételt venni az egyik OSC egyik pólósán, Várnai Kristófon.

Az uszoda zárt világ, volt ennél nagyobb bunyó is – mint például az emlékezetes 2002-es Honvéd–Vasas fináléban –, a sérelmeket nem lehet sokáig cipelni. Vasárnap ismét a játéké lesz a főszerep.

Szolnok–FTC 7-11 (3:2, 2:5, 0:3, 2:1), gólszerzők: Pijetlovics 2, Kovács Gergő, Nagy Á., Szeghalmi, Filipovics, Angyal, ill. Jaksics 4, Zalánki, Varga Dénes 2-2, Jansik Sz., Vámos, Vigvári Vendel.

A bajnokság élcsoportja az utolsó forduló előtt: 1. Szolnok 80 pont, 2. FTC 78, 3. OSC 75 pont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.