Szombaton lesz az első hazai FIFA20-verseny

A frissen átadott MTK Budapest Esport Arénában rendezik meg szombaton az első hivatalos magyarországi FIFA20 versenyt, amelynek összdíjazása 300 ezer forint.

Forrás: MTI2019. 10. 02. 19:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a pénzintézet „A K&H mozdulj!” programon keresztül tizenhat éve támogatja az egészségmegőrzést és a sportot, tavaly pedig a hazai e-sport mellé állt.

„Egy év alatt már több profi verseny, esemény támogatása áll a hátunk mögött ezen a területen is, és most már egy kifejezetten az e-sport versenyek igényeihez létrehozott helyszínen rendezhetjük meg a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokságot. Mindez jól mutatja, milyen dinamikusan fejlődik hazánkban is ez a sportág, amelyet a digitalizáció hozott el” – fogalmazott Horváth Magyary Nóra. Hozzátette: tavaly négy óra alatt betelt a FIFA19-es verseny online nevezése, a tavaszi magyar nemzeti e-sport bajnokságot pedig ötezren nézték a helyszínen és négyszázezren követték az interneten.

Szegő Péter, a MTK Budapest e-sport szakosztályának vezetője arról beszélt, hogy a klub e-sport arénája méretét és technikai felszereltségét tekintve egész Kelet-Közép-Európában egyedülálló, 201 személyes nézőtérrel és hatalmas LED-panelekkel rendelkezik, így igazi, intenzív szurkolói hangulatot lehet teremteni benne.

Hodozsán Dániel, az esport1.hu szakmai igazgatója, a verseny főszervezője arról számolt be, hogy a szombaton 10 órától 18 óráig tartó esemény 128 indulós amatőr versenyére online regisztrációval lehetett jelentkezni, nevezési díj nem volt.

„A legjobb négy amatőr játékos az utolsó fordulóban négy meghívott profi versenyzővel – Molnár „molnargabo” Gáborral (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániellel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztiánnal (MTK) mérheti össze tudását” – közölte a főszervező. A verseny összdíjazása több mint 300 ezer forint, az amatőr és az e-sportoló kategória külön-külön díjazásban részesül, a legjobbak 100-100 ezer, a másodikok 50-50 ezer forintot kapnak – ismertette.

Rácz András, az MTK Budapest FIFA Pro Clubs játékosa kifejtette, a FIFA20 játék előnye az előző, 19-es verzióhoz képest, hogy lassabb a játékmenet, inkább az egyéni gyorsaságra épül, illetve nagyon érzékeny a játék a gombnyomásokra, ezért nehéz lesz begyakorolni. Az előző verzió inkább a vízilabdára hasonlított, a mostaniban sokkal élethűbb a játék – foglalta össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.