Szőnyeg szélén a magyar hölgykoszorú

Magyar Nemzet
2019. 09. 19. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen jó napunk volt kedden a nurszultáni birkózó-világbajnokságon, olyan katasztrofálisan alakult számunkra a szerda. A női 57 kg-ban az idei Európa-bajnokságon aranyérmes, háromszoros vb-3. Barka Emese az első mérkőzésén ugyan 9-0-ra verte a kazah Tiszinát, utána azonban a nyolcaddöntőben tussal kikapott a számottevő nemzetközi eredménnyel nem rendelkező brazil Rodriguestől, és ezzel ki is esett, nem tudott olimpiai kvótát szerezni. A második menet elején még a csepeli versenyző vezetett 3-2-re, de ekkor rászaladt egy válldobásra, majd még nagyobbat hibázott, és már 8-3-as hátrányban volt, amikor két vállra került.

– Hiába mondtuk neki, hogy a jobb oldalra menjen, oda támadjon, a másikra ment; a brazil csak onnan tud akciót csinálni. Csinált is. Nagyon bosszantó, különösen úgy, hogy jó volt a sorsolása. A brazil nem fog döntőbe jutni, így Emesének jövőre újra meg kell küzdenie a kvótáért – nyilatkozta keserűen Ritter Árpád, a női szakág szövetségi kapitánya, aki jó jósnak bizonyult, Rodrigues már a következő meccsét elveszítette, így Barka számára nem nyílt javítási lehetőség a vigaszágon.

A 76 kg-ban az Eb-ezüstérmes Németh Zsanett sem járt jobban. Ő ráfázott a sorsolással, mert az olimpiai bajnoki címvédő kanadai Wiebével kellett kezdenie, akitől 5-1-re kikapott. Ám a negyeddöntőben Wiebe is veszített, így az UTE versenyzője Barkához hasonlóan készülhet a két tavaszi olimpiai kvalifikációs versenyre, amelyeken már csak a döntősök szereznek kvótát. A tegnapi nap harmadik magyar indulója, Sleisz Gabriella a 65 kg-ban – ami nem olimpiai súlycsoport – ugyancsak egy vereséggel búcsúzott.

Ma ketten képviselik a magyar színeket, a 2013-as világbajnok Sastin Marianna (62 kg), valamint az elrajtoló szabadfogásúaknál az oroszoktól honosított Muszukajev Iszmail (65 kg).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.