Szoros mérkőzésen kapott ki válogatottunk az olimpiai bajnoktól

Hatodik helyen végzett a férfivízilabda Világliga európai selejtezőjében a magyar válogatott, miután a vasárnapi helyosztón 9-7-re kapott ki az olimpiai címvédő Szerbia együttesétől.

Forrás: MTI2021. 01. 10. 18:11
VÁLOGATOTT,
Debrecen, 2021. január 10. Nagy Viktor kapus gólt kap a férfi vízilabda világliga európai selejtezõjében, az 5. helyért játszott Magyarország- Szerbia mérkõzésen Debrecenben 2021. január 10-én. Az Európa-bajnok magyar válogatott a hatodik helyen végzett, miután a helyosztón 9-7-re kikapott az olimpiai címvédõ szerb csapattól. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manhercz Krisztián kihagyott ötméteresével indult a találkozó, majd a szerbek egy villámgyorsan megjátszott fórral szerezték meg a vezetést, Rasovics lövésével pedig növelték előnyüket. A magyarok nehezen vették fel a ritmust, de nem sokkal a vége előtt Hosnyánszky Norbert akciógóljával szépítettek.

A második negyed elején a második magyar ötméteres is kimaradt, ezúttal Hosnyánszky lövését védte Branislav Mitrovics, a Vasas kapusa. A szerbek nem használták ki a hibát, emberelőnyben sem találtak be, a túloldalon viszont Sedlmayer Tamás egyenlített. Gyors gólváltást követően a szerbek pont a félidő előtt szereztek vezetést.

A harmadik felvonásban Angyal értékesített egy előnyt, kiegyenlítve ezzel, majd a következő hasonló szituációnál is rá jött ki a játék, ő pedig nem hibázott. A fordítás után a szerbek ismét eredményesek voltak, így pedig az utolsó negyedet döntetlenről kezdhették a felek.

A zárónegyedben több mint két percig nem született gól, ekkor Manhercz ejtett tökéletesen, de a túloldalon azonnal érkezett a válasz. Az Angyal által kiharcolt előnyt fejezte be egy precíz lövéssel, de Filip Filipovics gyorsan egyenlített. A hajrá egyértelműen a szerbeknek sikerült jobban, másfél perccel a vége előtt újra vezetést szereztek, majd egy kontra után Filipovics is betalált, így eldöntötték a találkozót.

– Az elmúlt hét-nyolc hónapban nem volt tétmérkőzés, így nem tudtam megnézni a válogatott berkein belül a játékosainkat. Most volt három magas színvonalú meccsünk, a szerbek elleni egy komolyabb torna döntőjének is beillett volna – vélekedett a válogatottat 2017 óta irányító Märcz Tamás a szövetség hivatalos honlapján. – Negyvennyolc órán belül három ilyen mérkőzést játszani nem könnyű, de örülök, hogy nincsenek fizikális problémáink. Sokszor azzal van inkább gond, ha szünnapok vannak, azokat miként vészeljük át.

A magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel zárta a selejtezőt, ezzel a hatodik helyen végzett. A tornáról három csapat, az olasz, a montenegrói és a görög jutott be a Georgiában sorra kerülő nyári Szuperdöntőbe.

Az ötödik helyért:

Magyarország–Szerbia 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)

Gólszerzők: Angyal 2, Manhercz K., Sedlmayer, Nagy Á., Hosnyánszky, Jansik Sz., ill. D. Pijetlovics, Drasovics, Filipovics 2-2, Dedovics, Prlainovics, V. Rasovics

EREDMÉNYEK ÉS TOVÁBBI PROGRAM:

A hetedik helyért:

Horvátország–Franciaország 17-5 (4-0, 4-1, 5-2, 4-2)

A harmadik helyért:

Olaszország–Spanyolország 9-8 (2-2, 0-2, 3-1, 4-3)

Az első helyért:

Montenegró–Görögország 12-7 (3-2, 4-1, 4-3, 1-1)

Végeredmény:

1. Görögország

2. Montenegró

3. Olaszország

4. Spanyolország

5. Szerbia

6. Magyarország

7. Horszátország

8. Franciaország

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.