Több a sztárcsapat a második kalapban, mint az elsőben

Ma 17.00-tól az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni központjában sorsolják a Bajnokok Ligája 2020–21-es idényének csoportbeosztását. A Ferencváros a negyedik kalapból várja a procedúrát, így összekerülhet a harmadik kalapba sorolt osztrák Salzburggal, Szoboszlai Dominik csapatával vagy az RB Leipziggal is (Gulácsi Péter, Willi Orbán). Érdekesség, hogy a második kalapban több a sztárcsapat, mint az elsőben.

Magyar Nemzet
2020. 10. 01. 9:20
null
Mostantól minden meccs ajándék a Fradinak Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salzburg magabiztosan vette az utolsó akadályt, 3-1-re legyőzte a visszavágón az izraeli Makkabi Tel-Avivot, s ott van a 32-es főtáblán. Szoboszlai 11-esből újabb gólt szerzett.

A Slavia Prága viszont elbukott a dán Midtjylland ellen, így Közép-Európát csupán a Ferencváros és a Salzburg képviseli a főtáblán. Sőt, a poszt szovjet övezetre szűkítve a Fradi az egyetlen közép-európai csapat a 32-es mezőnyben – Ukrajna és a Dinamo Kijev (hát még a Sahtar Doneck) már egyértelműen Kelet-Európa.

A szokásos rend szerint a mezőnyt négy-négy angol, német, olasz és spanyol klub alkotja, továbbá három-három francia és orosz, valamint két ukrán. Érdekesség, hogy egyetlen portugál csapat került be, a Porto, továbbá egy-egy holland, dán, belga, görög, török, osztrák és magyar.

Az is szokatlan, hogy a második kalapban több a sztárcsapat, mint az elsőben. Az első kalapból ugyanis szigorú mérce szerint a Sevilla, a Porto és a Zenit is kilóg, míg a másodikból csak a Sahtar Doneck.

A Fradin kívül az RB Leipzigban van magyar játékos (kettő is, és Willi Prbán), valamint a Salzburgban (Szoboszlai Dominik). Mindkettővel eleve nem kerülhet össze a Ferencváros, mert a Leipzig és a Salzburg is a harmadik kalapból várja a sorsolást.

A beosztás:

1. kalap:

Bayern München (német)

Sevilla (spanyol)

Real Madrid (spanyol)

Liverpool (angol)

Juventus (olasz)

Paris Saint-Germain (francia)

Zenit (orosz)

Porto (portugál)

2. kalap:

Barcelona (spanyol)

Atlético Madrid (spanyol)

Manchester City (angol)

Manchester United (angol)

Sahtar Doneck (ukrán)

Borussia Dortmund (német)

Chelsea (angol)

Ajax (holland)

3. kalap:

Dinamo Kijev (ukrán)

Salzburg (osztrák)

RB Leipzig (német)

Internazionale (olasz)

Olimpiakosz Pireusz (görög)

Lazio (olasz)

Atalanta (olasz)

FK Krasznodar (orosz)

4. kalap:

Ferencváros

Lokomotiv Moszkva (orosz)

Olympique Marseille (francia)

FC Bruges (belga)

Borussia Mönchengladbach (német)

Istanbul Basaksehir (török)

Midtjylland (dán)

Rennes (francia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.