Szűk vereség az olimpiai bajnok ellen

Lejátszotta első mérkőzését a Szöul-kupán a világbajnokságra készülői női kézilabda-válogatott: Oroszország 29-25-re győzött. Ma – magyar idő szerint délelőtt 11 órakor – Dél-Korea ellen javíthat.

2019. 11. 23. 8:18
Klujber Katrin; Luzumova, Iveta
Érd, 2019. február 23. Klujber Katrin az FTC-Rail Cargo Hungaria (j) és Iveta Luzumova (b), a Thüringer HC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 4. fordulójában mérkőzésen az Érd Arénában, 2019. február 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lejátszotta első mérkőzését a Szöul-kupán a november 30-án kezdődő világbajnokságra készülői női kézilabda-válogatott. Kim Rasmussen csapata gyengén kezdett, Schatzl Nadine 5-0-s orosz vezetésnél, a hatodik percben szerezte az első magyar gólt. Az oroszok ellen debütált és nagyon igyekezett a 19 éves debreceni irányító, Vámos Petra. Tapasztaltabb társaira sem lehetett panasz, viszont lövési hatékonyságban és főleg a visszarendeződésben még fejlődni kell a vb kezdetéig. Az ellenoldalon a riói olimpia és a legutóbbi vb MVP-je, Anna Vjahirjeva tündökölt, a végén Oroszország 29-25-re győzött, a legeredményesebb magyar játékos, Klujber Katrin (képünkön) hat gólt szerzett. Ma – magyar idő szerint délelőtt 11 órakor – Dél-Korea ellen javíthat Kim Rasmussen csapata, a torna zárótalálkozóján, hétfőn Szerbiával méri össze tudását.

– Nem kezdtük jól a mérkőzést, de utána felzárkóztunk, védekezésben is jól dolgoztak a lányok, ennek örülhetünk. Több játékos még küzd az időeltolódás okozta fáradtsággal, ők nehezebben mozogtak, de ez javulni fog. Sokat cseréltünk, mindenki lehetőséget kapott. Triffa Ágnes jó teljesítményt nyújtott a rá jutó húsz percben, Vámos Petra is bátran oldotta meg feladatát és Tomori Zsuzsa támadásban is jól játszott. A visszarendeződésben javulnunk kell, mert túl sok könnyű gólt ajándékoztunk az oroszoknak. Egyik félidőt sem kezdtük jól, erre is figyelnünk kell, de a felkészülési mérkőzések célja a gyakorlás – értékelt Kim Rasmussen.

Revansra várva

A világbajnokságra készülő nők már az elmúlt hétvégén befejezték az „alapszakaszt” a Bajnokok Ligájában, a Győr és a Ferencváros is továbbjutott a sorozat középdöntőjébe. A férfiak még nem végeztek a feladattal: ma délután sokadik felvonásához érkezett a Veszprém–Kielce klasszikus (tv: Sport 1, 17.30). Három éve drámai körülmények között fordított a lengyel csapat a BL-döntőben. Az előző szezonban a Telekom Veszprém győzött a Final Four elődöntőjében, ősszel a Kielce győzött a csoportmeccsen. A magyar és a lengyel bajnok is 10-10 pontot szerzett eddig a BL-ben (a harmadik helyen álló Veszprém jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a Kielcét); november 2-án egy góllal nyertek a hazaiak, a remélt veszprémi győzelem mellett a gólkülönbség sem elhanyagolható. A csoportjában a harmadik helyen álló Mol-Pick Szeged holnap a szlovéniai Celjébe látogat (tv: 17.00, Sport 1). Fix kettes, ahogy a totóban mondják. Már csak érvényre kell juttatni a papírformát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.