Tarlós István: a Hősök terén lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság szurkolói zónája

Az Európai Labdarúgó Szövetség genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike ama tizenhárom városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek.

Forrás: MTI2019. 02. 09. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester a Nemzeti Sportnak adott interjúban kitért rá, hogy a fővárosnak speciális feladatai is vannak az Eb egyik házigazdájaként, az egyik ilyen a drukkerek tízezreit vonzó úgynevezett „fan zone” megteremtése.

Az Európai Labdarúgó Szövetség még 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike ama tizenhárom városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést játsszanak a magyar fővárosban, az egykori Népstadion helyén épülő, 68 ezres Új Puskás Ferenc stadionban.

A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 mérkőzéses sorozata június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-i finálénak London ad otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.