Magyar autósbravúr a Nürburgringen

Michelisz Norbert versenyhétvégéje rajtbalesettel ért véget a túraautó-világkupa (WTCR) idei első fordulójában a Nürburgring-Nordschleifén, egy másik magyar pilóta, Tassi Attila viszont nagyot ment. Ugyan nem állhatott fel a dobogóra, de közel járt hozzá, kilenc helyet lépett előre a második futamon.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 16:16
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF GERMANY
Tassi Attila (hun), ALL-INKL.DE Munnich Motorsport, Honda Civic Type R TCR (FK8), portrait during the 2021 FIA WTCR Race of Germany, 1st round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Nurburgring Nordschleife, from June 3 to 6, 2021 in Nordschleife, Germany - Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI Fotó: Frédéric Le Floc’h
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi időmérő után elsősorban Michelisz Norberttől vártuk a dobogós helyezést a WTCR nürburgringi idénynyitóján, hiszen a mezőny legjobb magyarjaként nyolcadik lett a kvalifikáción, azaz a fordított rajtrácsos futamon a harmadik rajtkockából indulhatott. Végül majdnem összejött a magyar dobogó Németországban, de ehhez több fordulatra is szükség volt, és Tassi Attila került hozzá igazán közel.

Kezdjük az elején. A WTCR-ben idén minden fordulóban két futamot rendeznek, az első az úgynevezett fordított rajtrácsos, amelyen az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul. Ennek köszönhetően a 2019-es bajnok, Michelisz a harmadik helyről indulhatott, ám nem sikerült jól a rajtja, az első kanyarban meg is lökték, ami miatt lecsúszott az ívről, és visszaesett a kilencedik helyig. Innen előrelépett az ötödik helyig, azaz a Hyundai legjobbjaként intették le a célban. A többi magyarnak nem sikerült ilyen jól az első verseny, Tassi Attila 12. lett a Hondával, Boldizs Bence 19. a Cuprával.

Magyar szempontból nagyobb izgalmakat hozott a második futam, amely Michelisznek gyorsan véget ért. A nyolcadik helyről rajtolva már az első kanyarban manővereznie kellett, hogy elkerülje az ütközést. Az élen Néstor Girolami leszorította a pályáról Luca Engstlert, emiatt feltorlódtak az autók, Michelisznek ezért kellett ügyeskednie, eközben azonban hátulról kissé figyelmetlenül beleszállt Mikel Azcona. Az ügy pikantériája, hogy a spanyol autós Michelisz korábbi magyar csapatában, a Zengő Motorsportban versenyez. Mindkettejük versenye azonnal véget ért.

A kavarodást ügyesen használta ki a 13. helyről rajtoló Tassi Attila, aki olyan versenyzőkön is áthámozta magát, mint a négyszeres világbajnok Yvan Muller. A Honda 21 éves magyarja a negyedik helyen ért a célba, de a harmadik helyezett márkatársa, Girolami kétes manőverét vizsgálták az Engstlerrel szembeni sportszerűtlenség miatt. Végül az argentin megúszta figyelmeztetéssel a dolgot, a büntetés elmaradásával pedig Tassi maradt a negyedik. Boldizs a 13. helyen végzett a második versenyen.

Az idénynyitó két futamgyőztese a portugál Tiago Monteiro (Honda) és a francia Jean-Karl Vernay (Hyundai) lettek. A WTCR következő fordulóját a portugáliai Estorilban rendezik június 26–27-én.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.