Tavaly rekordot döntött az átigazolások száma és értéke a futballban

Forrás: MTI2020. 01. 22. 19:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átigazolási rekordok dőltek meg tavaly a profi futballban.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szerdán nyilvánosságra hozott éves jelentéséből kiderül, hogy ami a férfi csapatokat illeti, a klubok világszerte összesen 8,14 milliárd eurót költöttek új játékosok szerződtetésére – ez 5,8 százalékos emelkedés a 2018-as esztendőhöz képest.

Az is új csúcs, hogy 18 042 transzfer történt, ezekben 178 ország 15 463 játékosa volt érintett. Érdekesség, hogy a 8,14 milliárd mindössze az átigazolások 14,9 százalékából jött össze, a másik 85,1 százalékban nem kellett fizetni az adott futballistáért.

A női labdarúgásban is emelkedett a játékosmozgások száma, mégpedig 19,7 százalékkal. Az átigazolások közel húsz százaléka a sportági nagyhatalomnak számító Egyesült Államok futballistáit érintette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.