Távozhat a Citytől a világ egyik legjobb játékosa

Kevin De Bruyne otthagyhatja a klubját, ha a Cityt két évre eltiltják a Bajnokok Ligája-részvételtől.

2020. 05. 03. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érzékeny veszteséget szenvedne el a Manchester City, ha az egyik legjobb játékosának tartott belga elhagyná a klubot. Ennek lehetőségéről a vb-bronzérmes labdarúgó nyilatkozott a HLN belga lapnak. A futballista azért esett gondolkodóba a folytatást illetően, mert klubját az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi szabálytalanságok miatt a következő két szezonra száműzte az európai kupaporondról. A City fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), de a szervezet még nem hozott döntést.

– Most csak várok, majd meglátjuk, mi lesz. A klubomnál nyugtatgatnak, hogy a bíróság előtt mi nyerünk, de csak a hivatalos ítélet ismeretében tudok dönteni a hogyan továbbról. Két év európai kupaindulás nélkül nekem túl sok, ha csak egy évre szól a kizárás, arra még azt mondom, meglátjuk – nyilatkozta a 28 éves labdarúgó, akinek manchesteri szerződése 2023 nyaráig szól.

A korábban a Genk, a Chelsea, a Werder Bremen és a Wolfsburg csapatában játszó De Bruyne idei statisztikái önmagukért beszélnek: néggyel több gólpasszt adott, 21-gyel több gólhelyzetet teremtett, mint bárki más játékos az angol labdarúgó-bajnokságban. A Sky Sports vezető elemzője, a Liverpool korábbi BL-győztes védője, Jamie Carragher szuperlatívuszokban beszélt a belga játékosmesterről, a Premier League legjobb ö játékosa közé sorolta, és posztján a világ legjobb játékosának nevezte. Ha érvényben marad az UEFA eltiltása, és De Bruyne valóban elhagyja a klubját, akkor alaposan köbe kell néznie a piacon Pep Guardiola menedzsernek, hogy megtalálja a megfelelő embert, aki pótolni tudná a belga középpályást.

Az UEFA februárban hozta nyilvánosságra, hogy a Citynél tapasztalt szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, s mivel a klub pedig nem működött együtt a kivizsgálás során, ezért nem csak száműzte az európai kupaporondról, hanem 30 millió eurós büntetéssel is sújtotta a Premier League 2018-2019-es győztesét. Az angol egyesület nem tett eleget a pénzügyi fair play kívánalmainak, mivel sokkal többet költött, mint amennyi bevételre szert tett, felborult a klub költségvetési egyensúlya.

A Premier League-ben címvédő együttes jelenleg második, vagyis BL-indulást érő helyen áll a koronavírus-járvány miatt szünetelő bajnokságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.