Téli Universiade – Győzelemre készül története első mérkőzésén a magyar jégkorongcsapat

A japánok elleni nyitómeccs után győztesen szeretné elhagyni a pályát Gadácsi János Győző, a szombattól március 12-ig tartó krasznojarszki téli Universiadén szereplő magyar jégkorongcsapat kapusa.

Forrás: MTI2019. 02. 25. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli Universiadék történetében először lép jégre magyar hokicsapat, amely kifejezetten erre a tornára állt össze az első osztályban szereplő, egyetemista játékosokból, akik a különböző utánpótlás-válogatottakból jól ismerik egymást.

„Két hatos csoportban zajlanak majd a körmérkőzések, az első két helyezett jut az elődöntőbe. Mi a japánokkal kezdünk, majd az amerikaiak, csehek, oroszok és szlovákok következnek” – ismertette a menetrendet Gadácsi János Győző, majd kiemelte: a japánok elleni pénteki mérkőzésen mindenképp győzniük kell. Bár az ellenfelekről nincs sok információjuk, az oroszokat és a kazahokat a korábbi versenyek eredményei alapján kiemelkedőnek tartja, és természetesen számolni kell a finn, a svéd és a kanadai válogatottal is.

A vetélytársak mellett a hatórás időeltolódással és az extrém szibériai hideggel is meg kell birkózniuk a résztvevőknek. A kapus az olimpia előszobájának tartja az Universiadét, és biztos benne, hogy nagy élményekkel fog hazatérni Krasznojarszkból, mivel még Oroszországban sem járt, nemhogy Szibériában.

„A versenyek idején már nem várható mínusz 35 fok, csupán húsz, de engem ez sem aggaszt. Állok elébe, mindig jegesmedvének tartottam magam” – mondta, hozzátéve: aki jeges sportot választott magának, annak számolnia kell a hideggel.

Krasznojarszkban 11 sportágban mérik össze tudásukat a versenyzők, a magyarok hatban – sílövészet, jégkorong, jégtánc, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya és sí tájfutás – szerepelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.