Telt ház előtt ünnepelhetnek

A legfontosabb kérdés eldőlt, a Ferencváros a bajnok, de nincs megállás, rohamtempóban folytatódik a labdarúgó NB I. Szerdán későeste fejeződött be a 30. forduló, s ma – a ZTE–Honvéd meccsel – máris megkezdődik a 31. Immár akár valamennyi helyszínen telt ház előtt játszhatnak a csapatok, hiszen az MLSZ teljesen feloldotta a nézőtéri létszám korlátozását. Ennek alighanem az Újpest ellen ünneplésre készülő fradisták örülnek a legjobban.

2020. 06. 19. 7:18
null
Novothny Soma és Eldar Ćivić holnap is főszereplő lehet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hírére reagálva a Ferencváros honlapján szinte azonnal olvasni lehetett, hogy várják a szurkolókat a szombati derbire. Amelynek persze már nincs tétje – a Fradi szempontjából.

Nem úgy az Újpestéből. A lilák a 30. forduló szerda késő esti zárómérkőzésén az utolsó pillanatokban mentették 1-1-es döntetlenre a Mezőkövesd elleni összecsapást, a nyáron éppen a borsodiaktól érkezett Koszta Márk a 95. percben egyenlített.

„Tényleg elnézést kérek az összes magyar labdarúgóklubtól az NB I-ben, ez a személyes véleményem, az idei kiírásban a Mezőkövesd játssza a legszebb futballt.” Predrad Rogan, az Újpest vezetőedzője bókolt ekképpen a kollégájánák, Kuttor Attilának. Ennyit igazán megtehetett, ha már a csapata két pontot elorzott a vendégektől. „Azt mondhatom, hogy a labdarúgás jobb, mint a mozi” – ajándékozott meg mindenkit egy aforizmával is a szerb tréner a meccs hajrájára utalva.

Novothny Soma és Eldar Ćivić holnap is főszereplő lehet
Fotó: Mirkó István

Csalódottságra már csak amiatt sincs oka, mert ha az Újpest továbbra is legalább egyesével gyűjtögeti a pontokat, akkor biztosan bennmarad, bár szombaton várhatóan meleg pillanatokat él át. S a liláknak azt is mérlegelniük kell, sorfalat állva megadják-e a tiszteletet a bajnoknak. (A klubtól nyert információnk alapján erre nincs esély.) A Mezőkövesdnek nagyon kellett volna ez a három pont, mert a hajrában roppant nehéz a sorsolása: következik a Fehérvár, majd a kiesés elől menekülő Debrecen otthon, végül idegenben a Fradi. Ráadásul szerdán Cseri Tamás megsérült.

A harmadik helyért hajtó másik együttesnek, a Puskás Akadémiának lényegesen könnyebb a menetrendje: Paks otthon, Kisvárda idegenben, Honvéd otthon.

A ma esti ZTE–Honvéd meccset felvezetésnek tekinthetjük az izgalmak elé, hiszen e két csapat már feljebb és lejjebb se nagyon kerülhet, ahogy mondani szokás, letelepedett a senki földjén. Zalaegerszegen ennek persze nagyon örülnek, mert még egy hete is forró volt a talaj, a kispestiek pedig a kupagyőzelemmel mentették meg az idényt.

A 31. forduló műsora. Péntek: ZTE–Honvéd 20.00. Szombat: Mezőkövesd–Fehérvár 16.55, Puskás Akadémia–Paks 19.00, Ferencváros–Újpest 21.05. Vasárnap: Kaposvár–Kisvárda 19.00, Debrecen–Diósgyőr 21.05. Az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.