Thomas Doll szerint lehet visszaút az NB I-be

Thomas Doll 2013 és 2018 között irányította a Ferencváros labdarúgócsapatát, amellyel többek között bajnokságot (2016), valamint háromszor Magyar Kupát is nyert (2015, 2016, 2017). A Nemzeti Sportnak nyilatkozó 54 éves tréner továbbra sem szakadt el Magyarországtól.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 01. 05. 9:35
null
Thomas Doll mindig ezer fokon ég Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A futballrajongók gyakran találkozhatnak önnel Budapesten. Az ünnepeket is nálunk töltötte el?

– Karácsonyra a feleségemmel hazautaztunk a családomhoz Németországba, ám csupán egy hetet töltöttünk odahaza. Szerencsére mindenki egészséges, bízunk benne, az is marad. Az utazás előtt két koronavírustesztet is csináltattunk, csak azt követően keltünk útra, odahaza pedig tartottuk a távolságot. Édesapám idősek otthonában lakik, sajnos vele csak a kertben találkozhattunk, de legalább láthattam. Amíg otthon voltam, mindennap meglátogattam, és órák hosszat beszélgettünk. A folyosóra és a szobájukba nem lehetett bemenni. Az új évet azonban már Budapesten köszöntöttük.

– Mondhatni, a magyar főváros lesz az otthona.

– Jól érzem magam itt. A feleségem magyar, és immár félig én is magyarnak érzem magamat. Az új esztendőt már itthon, a budai lakásunkban töltöttük, imádunk itt lakni, élni. A városnak ezen a részén csupa modern ház épül, az erdő tíz perc sétára található, nagyokat szoktunk túrázni, és ha kell, a városközpontba is negyedóra alatt eljutok.

– Igaz, hogy a közelmúltban Olaszországban is járt?

– A régi csapattársakkal volt találkozónk. A német válogatott 1990-ben Olaszországban nyert világbajnoki címet, a kilencvenes évek német játékosai közül többen is ott voltunk. Toscanában találkoztunk, egy vidéki kis faluba vonultunk el, rajtunk kívül erről a találkozóról alig tudott valaki. De amilyen titokban zajlott, olyan jól sikerült. Ott volt Andreas Brehme, Jürgen Klinsmann, Thomas Berthold, Bodo Illgner, sőt még az akkori szövetségi kapitány, Franz Beckenbauer is eljött. Az együtt töltött idő alatt sok régi történet került elő, akár több könyvet is meg lehetne velük tölteni.

– Mi a véleménye a magyar válogatottról?

– Megemelem a kalapomat! remek munkát végez, örülök a magyar nemzeti csapat sikereinek. Évekkel ezelőtt, amikor Magyarországra érkeztem, még csak úgymond felfelé ívelő ágban volt a sportág, az akkor elkezdett munka, illetve befektetés egyre inkább beérik. Látszik, hogy az ország vezetői mennyi pénzt pumpálnak a labdarúgásba, és ennek meg is van az eredménye.

Thomas Doll mindig ezer fokon ég
Fotó: Mirkó István

– A ferencvárosiak közül tartja valakivel a kapcsolatot?

– Persze! Az új év alkalmából köszöntöttük egymást Máté Csabával, mondta, hogy a Fradival Spanyolországba utaznak, a bajnoki rajtig ott készülnek. Nagyszerű idényt produkált a csapat, a Bajnokok Ligája-csoportkör nagy vágya volt a vezetőknek. A Barcelona- és Juventus-szintű csapatok egyelőre más szintet képviselnek, de a Fradi ellenük sem vallott szégyent.

– Thomas Doll mikor tér vissza a kispadra?

– Az idei tökéletes év lehet erre. Hiányzik az öltöző, a napi munka, a csapat légköre. A karácsonyi ünnepek alatt Németországból két csapat is megkeresett, de nem éreztem úgy, hogy ez lenne a legjobb megbízás nekem.

– Magyar klubok nem keresték?

– Egy-két csapatnál szóba került már a nevem, de erről most nem is szeretnék beszélni, mind a tizenkét NB I-es klubnak remek vezetőedzője van, éppen elkezdték a csapatok a felkészülést. Amúgy Michael Oenning példája is mutatja – aki a Vasas után most az Újpest vezetőedzője lett –, hogy van visszaút a magyar élvonalba. Egyszer miért ne lehetne nekem is?!

A teljes interjú itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.