Thomas Müller: Dárdai csapatai minden centiméterért küzdenek

Győzött, de egyáltalán nem volt könnyű dolga a Bayern Münchennek Berlinben, erről Thomas Müller beszélt a tegnap esti mérkőzés után, méghozzá kiemelve Dárdai Pál szerepét. A Hertha magyar edzője és világbajnok középpályása, Sami Khedira egyaránt úgy látja, hogy a berliniek hamarosan megkezdik a pontgyűjtést.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 11:04
DÁRDAI Pál
Berlin, 2021. február 5. Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetõedzõje cserejátékosként pályára küldi Sami Khedirát csapatának a Bayern München ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 5-i mérkõzésén a berlini Olimpiai Stadionban. MTI/EPA/AP pool/Michael Sohn Fotó: Michael Sohn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amit tudunk, azt mind megmutattuk, ezért nem hibáztathatok senkit a vereségért. Megvoltak a helyzeteink, ügyesen birtokoltuk a labdát és jól kihasználtuk a területet. Ha így folytatjuk, hamarosan szerencsénk lesz – bizakodott Dárdai Pál, miután a Hertha tegnap este 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Bayern Münchentől.

Legalább egy pontra rászolgáltak volna a berliniek, akiknek két ziccerük is volt a mérkőzésen. Az elsőt Manuel Neuer védte, a másodiknál pedig a 89. percben Matheus Cunha a kapu mellé emelte a labdát.

A világbajnok Sami Khedira fog kezet Dárdai Pállal Fotó: MTI/Michael Sohn

– Talán rövid volt a visszatérésem, de jó érzés volt újra pályára lépni – árulta el a világbajnok Sami Khedira, akit a 81. percben cserélt be Dárdai a Herthába, amelyben 3926 nap után szerepelt először a Bundesligában. – Az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Ismertük a Bayern erősségeit és gyengeségeit is, utóbbiakat néhányszor sikerült kihasználnunk, de sajnos nem voltunk eléggé határozottak a kapu előtt. Ugyanakkor ha így játszunk tovább, a következő hetekben pontokat fogunk szerezni.

Hogy mennyire nem volt könnyű dolga a Bayernnek, arról a csapat sztárja, beszélt a lefújás után. A német támadó ráadásul Dárdai Pált is kiemelte. – Amikor kimentünk bemelegíteni a pályára, és láttuk, hogy csillog a fű, tudtuk, hogy kemény feladat vár ránk – fogalmazott Müller, utalva arra, hogy nedves volt a játéktér, a meccs alatt havazott is. – csapatai minden egyes négyzetcentiméterért küzdenek, és most is láthattuk, mennyire elkötelezettek voltak a berliniek. Nem sziporkázhatunk minden meccsen, de feltűnő, hogy egyre több kapott gól nélküli meccsünk van. Mélyebben védekezünk, Manuel nagyszerűen véd, és persze néha egy kis szerencse sem árt.

Ha a meccsen volt is szerencséje a Bayernnek, utána nem: csak reggel tudtak Berlinből tovább repülni a dohai klubvilágbajnokságra, több mint hét órát vesztegeltek a reptéren, és a gépen töltötték az éjszakát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.