Tíz érmet szereztek a magyarok Sevillában

A magyar küldöttség hat aranyat nyert a sevillai klublegénység sárkányhajó Európa-bajnokságon.

Forrás: MTI2019. 07. 29. 20:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a 18. EDBF klublegénység Eb-n a magyarok további három ezüst- és egy bronzéremmel zártak. A három résztvevő klub közül kiemelkedett a Dunai Sárkányok Vác csapata, amely minden versenyszámban, amelyben elindult, érmes helyen végzett. A magyarok valamennyi első és második helyezését – kilencet – a váciak érték el.

A spanyolországi Eb-n a nagyhajós versenyszámokban 31, míg kishajóban 60 klublegénység mérte össze az erejét.

A magyar küldöttség sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhetett: a hazai szövetség elnökét, Járosi Pétert, aki 2010 óta az európai szövetség (EDBF) alelnöke, Sevillában újabb négy évre megerősítették pozíciójában. A magyar sportvezető emellett alelnöke a sportág világszövetségének (IDBF).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.