Tíz év után újra csúcsra érhet az Internazionale

Antonio Conte még nem is olyan régen az olasz média kereszttüzében volt, most pedig hőssé válhat az Interrel, ha pénteken legyőzi az Európa-liga döntőjében a Sevillát. A Lukaku, Lautaro csatárkettősnek nincs párja a világon.

Ch. Gáll András
2020. 08. 18. 7:41
null
Antonio Conte boldog járékosai körében
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz év után újra csúcsra érhet az Inter, 2010-ben José Mourinho vitte fel a milánóiakat a kontinens csúcsára, pénteken egy kisebb csúcsot mászhatnak meg Antonio Contéék, de az Európa-liga is egy csúcs.

A hétfő esti, düsseldorfi, Sahtar Doneck elleni 5-0 után a Serie A történetének legjobban fizetett edzője – évi 11 millió euró – elégedetten nyilatkozott:

– Remek meccset játszottunk, örülök a játékosaim sikerének. Nagyon keményen megdolgoztak érte, nap nap után, fantasztikus érzés ezt a reakciót látni a játékosaimtól. Számomra ez óriási kielégülés. Tudom, mindenki a tíz évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-diadalt emlegeti, ha az Inter szóba kerül, és tény, hogy az akkori csapat nagyon magasra tette a lécet. De most, tíz év elteltével itt a lehetőség, hogy újra magasba emeljünk egy trófeát. Óriási esély ez nekem és a játékosoknak is. Meg akarjuk ajándékozni szurkolóinkat ezzel a serleggel. Nagyon erős ellenfelünk lesz pénteken, a Sevilla ennek a sorozatnak a specialistája. Sok olyan játékosunk van, aki először szerepel az Európa-ligában. De lelkesek vagyunk, erősek vagyunk és örömet akarunk szerezni a rajongóinknak.

Lautaro Martínez is két gólt lőtt

Romelu Lukaku – akit elzavartak a Manchester Unitedtől, mondván, hogy kövér – immár 33 gólnál tart a szezonban, és ha a döntőben is rúg egyet, akkor beállítja a brazil Ronaldo 1998–1999-es újoncként elért klubrekordját, a 34 gólt. A belga Herkules már így is rekorddöntő, sorozatban tíz Európa-liga-mérkőzésen volt eredményes.

Antonio Contét különben 2018 júliusában kirúgta a Chelsea, és amúgy is tele van a keret olyan játékosokkal, akikre nem tartottak igényt a premier League-ben: Lukaku, Alexis Sánchez és Ashley Young a ManUnitedből, Eriksen a Tottenhamből és Moses kölcsönben a Chelsea-től.

A Sky Sports osztályzatai:

Inter: Handanović (7) – Godin (7), de Vrij (6), Bastoni (8) – D'Ambrosio (7), Barella (8), Brozovic (7), Gagliardini (7), Young (7) – Lukaku (9), Martinez (9). Cserék: Moses (-), Sensi (-), Eriksen (6), Biraghi (6), Esposito (-).

Sahtar: Pjatov (5) – Dodo (5), Krivcov (4), Hocsolava (5), Matvijenko (5) – Marcos Antonio (5), Styzepanyenko (4), Marlos (5), Alan Patrick (5) – Taison (4), Moraes (5). Cserék: Konopljanka (5), Solomon (5).

A meccs embere: Romelu Lukaku.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.