Tizenhét éves BL-újonc is gólt dobott a győri sztárcsapatban

Könnyedén hozta a kötelezőt, 33-15-re győzött a Győr Kaproncán a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős csoportban. Az ETO legjobbja a francia irányító, a hat gólt szerző Estelle Nze Minko volt.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 19:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ősszel kicsit szenvedős első félidő után végül habkönnyű 43-28-as győzelmet aratott hazai pályán a Győri Audi ETO a horvát Podravka Koprivnica ellen. A „visszavágó” előtt nem volt különösebb izgulnivaló: Eduarda Amorim távollétében is abszolút favorit volt a csoportmásodik helyen álló Győr a sereghajtó Podravka ellen.

Zlatko Saračević, a hazaiak edzője hat és fél perc, 6-1-es győri vezetés után kért először időt. Leynaud remekül védett a győri kapuban, Kristiansen és Edwige támadásban tündökölt, aztán hirtelen megállt az ETO játéka: 14 perc alatt csak négy gólra volt képes. Védekezésben is akadtak gondok, kezdett belealudni a meccsbe a favorit, hiába könyörgött Danyi Gábor, hogy ne komplikálja túl a csapata a támadásokat, ebből szinte semmi sem látszott a pályán. Öncélú, néha egyénieskedő volt a Győr támadásban. A különbség kettőre csökkent. Nze Minko volt egyedül dicsérhető a győriek közül. Esett a színvonal, a horvátok nem tudtak többet, az ETO jól elvolt – különösen Stine Oftedal hibázott sokkal többet a megengedettnél – az előnye tudatában. 13-8 volt az állás az első harminc perc után.

Estelle Nze Minko volt a Győr legjobbja
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A második félidő nyolcadik percében alakult ki az addigi legnagyobb – hétgólos – különbség, majd Leynaud a kapuból dobott, ívelt egy egész pályás gólt. Máris nyolc volt közte. Nem mintha nagy jelentősége lett volna – a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Szépen felkúszott tíz fölé az előny, csak az volt a kérdés, mennyire erőlteti a Győr a támadások pontos befejezését. A hajrában a 17 éves Ogonovszky Eszter is betalált, élete első BL-mérkőzésén. 33-15 lett a vége. Zsinórban az ötvenedik Bajnokok Ligája-mérkőzésén is megőrizte a veretlenségét a Győri Audi ETO.

A következő fordulóban a CSZKA Moszkva elleni hazai mérkőzésen a csoportgyőzelem lesz a tét.

Női kézilabda Bajnokok Ligája: Podravka Koprivnica–Győri Audi ETO 15-33.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.