Tizenkettő, kilenc, hét – tovább olvad-e a Fradi előnye?

Ma a Ferencváros és a Fehérvár is bepótolja elmaradt mérkőzését – a Budafok, illetve a Kisvárda vendégeként –, ezzel kiegyenesedik az NB I-es tabella. Az a kérdés, tovább olvad-e a Fradi jelenleg hétpontos előnye.

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 11:14
null
Tokmac meggondolatlan volt Felcsúton Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Potenciális tizenkettő helyett valóságos hét. Négy nap leforgása alatt így változott a Ferencváros előnye a Fehérvár előtt a labdarúgó NB I-ben. A Fradi már egy hete megkezdte az új évet, méghozzá rosszul, hiszen hazai pályán 1-0-ra kikapott a DVTK-tól.

A meglepetés erejét a múlt hét végi, 17. forduló növelte azzal, hogy a diósgyőriek 2-1-re kikaptak Pakson, amiből – ha nem is százszázalékos biztonsággal – arra következtethetünk, nem ők erősödtek meg látványosan a szünetben, hanem a listavezető nem tudta hozni a kötelezőnek gondolt győzelmet. Az FTC szombaton sem tudott nyerni – 1-1-re ment Felcsúton a Puskás Akadémiával –, a Fehérvár viszont, ugyancsak vendégként, 5-0-ra kiütötte az Újpestet.

Ma teljesen kiegyenesedik a tabella, egyaránt az 5. fordulóból elhalasztott két mérkőzést pótolnak, s ezek pikantériája, hogy közvetetten a Fradi és a Vidi vetélkedik egymással. Előbbi Budafokra, utóbbi Kisvárdára látogat. A bajnokság állása – a Kisvárda 24 ponttal hatodik, a Budafok 16-tal tizenegyedik –, no meg a földrajzi távolság alapján az FTC dolga tűnik könnyebbnek, de az előző két meccsen mutatott botladozás nyilván a szokottnál is nagyobb figyelemre inti a zöld-fehéreket.

Ráadásul az elmúlt napokban belső fegyelmi kérdést is rendezniük kellett. Szergej Rebrov vezetőedző Felcsúton a 80. percben lecserélte Tokmac ­Nguent, aki erre meglehetősen hevesen reagált.

Rebrov tegnap már előretekintett.

– A Budafoknál sok tehetséges, lelkes, fiatal játékos szerepel, tele bizonyítási vággyal. Biztosan mindent meg fognak tenni, hogy jó eredményt érjenek el ellenünk. Legutóbb is szoros mérkőzést játszottunk ellenük, most is erre számítok – mondta a klubja honlapjának.

Így igaz. A Fradi a Budafok ellen, a vártnál nehezebb meccsen, 2-1-es győzelemmel zárta az óévet. Várhatóan ma vendégként is meg fog izzadni.

NB I, az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzések:

Kisvárda–Fehérvár 17.45 (tv: Duna World)

Budafok–Ferencváros 20.00 (Duna World).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.