Több esélyes is kihagyhatja a januárban kezdődő Australian Opent

A teniszvilág krémjéhez tartozó edző, Daniel Vallverdu szerint a sérülésveszély miatt többen is kihagyhatják a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ha a kötelező kéthetes karantén alatt nem tudnak rendesen edzeni.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 12:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg Stan Wawrinka trénereként tevékenykedő venezuelai szakember szerint nem várhatják el a teniszezőktől, hogy 14 napig a hotelszobájukban üljenek, majd utána versenyezzenek.

Meglátása szerint a karanténnal nem lesz baja a játékosoknak, ha kapnak gyakorlási lehetőséget, máskülönben azonban nem lehet elvárni tőlük, hogy négy-öt szettes mérkőzéseken vegyenek részt. – Ez az egyetlen lehetőség, különben túl nagy lesz a sérülésveszély – jelentette ki a szakember.

Stan Wawrinka is gondolkodóba eshet a szigorú szabályok miatt
Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Az ausztrál szövetség (TA) folyamatosan tárgyal az eredeti tervek szerint január 18–31. között rendezendő tornáról Victoria állam vezetésével. A megfelelő felkészülés és az államok közötti utazási korlátozások miatt a felvezető tornákat is Victoriában tervezik lebonyolítani, a sajtó szerint pedig elképzelhető, hogy egy vagy két héttel elcsúsztatják a Grand Slam-viadal rajtját. A TA-nál a közeljövőben ígértek részletes és végleges programtervet.

Az idei Grand Slamek közül a US Opent és a Roland Garrost is úgynevezett buborékban bonyolították le, ahol a játékosok csak a hotelszoba és a pályák között mozoghattak. Vallverdu a világ legjobb teniszezői közül korábban dolgozott Andy Murray-vel, Grigor Dimitrovval, Juan Martin del Potróval és Karolina Pliskovával is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.