Több mint 72 ezer jegyet adtak el a zárt kapus futballmeccsre

Kétszer annyi jegyet adtak el a Dynamo Dresden mérkőzésére, mint amekkora a stadion befogadóképessége. Hogyan? Úgy, hogy senki sem mehetett be, mert a járványügyi szabályok miatt zárt kapus találkozókat rendeznek Németországban, de az egykori keletnémet bajnok több mint 72 ezer szurkolója úgy döntött, öt euróval támogatja szeretett csapatát karácsony előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 23. 16:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadosztályú hazai együttes szerdai közlése szerint az öteurós egységáron kínált jegyeket azért dobták piacra a zárt kapus meccs ellenére, hogy a drukkerek ezzel is tudják támogatni az egykori keletnémet bajnokcsapatot. Az eladott 72 122 belépő közel triplája az előző szezon drezdai átlagnézőszámának, illetve több mint duplája a stadion befogadóképességének.

– Minden Dynamo-szurkoló büszke lehet, biztos vagyok abban, hogy nem volt még ilyen Németországban – mondta Philipp Hosiner, a klub támadója.

Az alacsonyabb osztályú együtteseket az élvonal csapatainál jobban sújtják a pandémia okán bevezetett szigorítások, ugyanis anyagi helyzetük sokkal jobban függ a jegybevételtől. A drezdaiak egyébként 3-0-ra kikaptak a másodosztályú Darmstadtól, így kiestek a kupából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.