Tokió távolabb és közelebb is került

Férfikardcsapatunk gyakorlatilag már olimpiai résztvevőnek tekinthető, de a férfiaknál párbajtőrben, a nőknél pedig kardban és tőrben is él a remény.

2019. 11. 25. 10:54
null
A Márton, Katona, Pusztai, Battai négyesnek van oka örömre Fotó: Hunfencing
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfikardcsapatunk gyakorlatilag már olimpiai résztvevőnek tekinthető, de a férfiaknál párbajtőrben, a nőknél pedig kardban és tőrben is él a remény, hogy együtteseink ugyancsak ott lehetnek jövőre a tokiói ötkarikás játékokon. A kvalifikációs pontgyűjtésben férfi párbajtőrözőink – az idei budapesti világbajnokságon egyéniben aranyérmes Siklósi Gergellyel a soraik­ban – sajnos a múlt hét végén a berni világkupán nem kerültek közelebb a kvótához, mert a hongkongiak elleni kötelező győzelem után a nyolc közé jutásért 30-29-re kikaptak a mumusuknak számító ukránoktól.

A Márton, Katona, Pusztai, Battai négyesnek van oka örömre
Fotó: Hunfencing

Az ellenfél már 23-16-ra is vezetett, ám Berta Dániel 9-2-es győzelmével sikerült egyenlíteni, a végén pedig Rédli András időlegesen a vezetést is átvette két tussal – így még fájóbb a vereség. A folytatásban a mieink az „alsóházban” a meglepetésre ugyancsak ide zuhant, világranglista-vezető oroszokat, majd a kazahokat, végül pedig az izraelieket is legyűrték, főleg Berta remeklésének köszönhe­tően. Rédli helyett pedig már Andrásfi Tibor vívott. Kármentésként a kilencedik hely tehát összejött, de a következő világkupákon ennél sokkal több kell a kvótához. A sors fintora, hogy együttesünk négy mérkőzést nyert meg, csak egyet veszített el, a legjobb statisztikája ellenére mégis a legrosszabbul járt a tegnap harcba szállt három együttesünk közül.

A legjobban kétségkívül női kardcsapatunk (Pusztai Liza, Márton Anna, Katona Renáta, Battai Sugár Katinka) járt, amely Orleans-ban a németeket és az olaszokat is legyőzte, így bejutott az elődöntőbe. S ugyan az oroszok, majd a bronzmeccsen az ukránok ellen is alulmaradt, a negyedik helye sok értékes pontot jelent a kvalifikációban. Női tőrcsapatunk (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra) az alapfeladatot megoldotta, a nyolc közé jutásért legyőzte a dél-koreai együttest. A folytatásban az oroszok elleni vereség kalkulál­ható volt, de a végül megszerzett hatodik hely mindenképpen bizakodásra adhat okot arra nézve, hogy a csapat kiharcolja az olimpiai kvótát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.