Tokmac büszke, hogy bemutatkozhatott a norvég válogatottban

Az Erling Braut Håland, Tokmac Nguen csatárkettős – egyelőre – nem állt össze a norvég labdarúgó-válogatottban, mert a Borussia Dortmund zsenije éppen akkor hagyta el a pályát szerdán a Gibraltár elleni vb-selejtezőn, amikor a Ferencváros támadója beállt. A Fradi játékosának azonban ez nagy nap volt, mert debütált hazája nemzeti csapatában, és akár a törökök ellen is pályára léphet ma.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2021. 03. 27. 10:30
null
Tokmac Nguen Forrás: Facebook/Fotballandslaget
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán bemutatkozott a norvég labdarúgó-válogatottban az FTC játékosa, Tokmac Nguen. A támadó a Gibraltár ellen idegenben 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőn a 62. percben lépett pályára Fredrik Midtsjőt váltva – ekkor történt a kettős csere, amikor Erling Braut Hålandot is lehívta Ståle Solbakken szövetségi kapitány. A norvégok ekkor már 3-0-ra vezettek, Håland tőle „szokatlanul” nem talált be, de sokkal fontosabb, hogy ma a törökök ellen eredményes legyen, akik az első fordulóban Isztambulban 4-2-re verték a hollandokat. A 27 esztendős Tokmac mellett az FK Bodø/Glimt két játékosa, a 28 éves Marius Lode és a 23 éves Patrick Berg is Gibraltár debütált a norvég válogatottban.

S mi ugorjuk is vissza Tokmachoz, aki a Ferencváros honlapjának nyilatkozott:

– Volt benned izgalom a mérkőzés előtt?

– Igen, izgatott voltam és amikor pályára léptem, az egy óriási pillanat volt a számomra. Nagy büszke vagyok, hogy bemutatkozhattam a norvég válogatottban.

– Mikor tudtad meg, hogy beállsz?

– Érdekes, de csak abban a pillanatban, amikor szóltak, előtte nem tudtam, sőt nem is számítottam rá. Bő a keretünk, sok jó játékos alkotja a válogatottat, de hálás vagyok, hogy számítottak rám és igyekeztem segíteni a csapatnak.

– Bár amikor beálltál, már kialakult a végeredmény, ennek ellenére közel fél órát játszottál. Milyen volt belülről a meccs?

– Az első félidőben remekül futballoztunk, sok helyzetet kialakítottunk, két gólt szereztünk, majd a második félidő elején ismét betaláltunk. Teljes mértékben mi irányítottuk a meccset. Bár nem volt könnyű dolgunk, mert a pálya állapota hagyott némi kívánnivalót maga utána, nehéz volt rajta futballozni. A legfontosabb az volt, hogy végig kézben tartottuk az irányítást és megszereztük ezt a fontos három pontot az első selejtezőn.

Tokmac Nguen, Marius Lode és Patrick Berg is most debütált a norvég válogatottban
Fotó: Facebook/Fotballandslaget

– A folytatás már jóval nehezebb lesz, Törökországgal játszotok szombaton. Mit vársz a meccstől?

– Rendkívül nehéz találkozóra számítok, teljes más stílusban kell futballoznunk, mint Gibraltár ellen. Sok képzett játékossal találkozunk majd, ráadásul a törökök most önbizalommal telve várhatják a meccset, hiszen egy hatgólos selejtezőn legyőzték Hollandiát. Izgalmas, kétesélyes mérkőzést várok.

A G csoportban Norvégia szombaton 18 órától Málagán játszik Törökországgal, majd 30-án, kedden Podgoricában Montenegró ellen lép pályára. A norvégok a koronavírus-járvány miatt náluk bevezetett szigorú belépési korlátozások miatt játszanak pályaválasztóként is idegenben – Norvégiában a beutazókra tíznapos karantén vár –, és azért esett a választásuk Spanyolországban, az Andalúzia déli részén található kikötővárosra, mert innen Gibraltár is csak egy ugrás volt.

Laïdouni is bemutatkozott hazája válogatottjában

Csütörtök este újabb ferencvárosi labdarúgó mutatkozott be hazája válogatottjában. A 24 éves Aïssa Laïdouni az Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőn Líbiát 5-2-re legyőző tunéziai nemzeti csapatban kezdőként 77 percet játszott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.