Tokmac Håland helyén? A Fradi támadója reagált a pletykára

Nem utazhatott el a norvég labdarúgó-válogatott Bukarestbe, a ma estére tervezett, Románia elleni Nemzetek Ligája-meccsre, mert koronavírusos lett az egyik játékosa, és karanténba helyezték a teljes keretet. Erling Hålandék még szerdára, az Ausztria elleni bécsi találkozóra sem szabadulnak fel, ezért Norvégiában új válogatottat verbuválnának, amelyben Tokmac Nguen, a Ferencváros támadója is szerepet kaphat.

Magyar Nemzet
2020. 11. 15. 20:15
Nguen, Tokmac
Tokmac Nguen, a Ferencváros játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án. MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles Fotó: Mark Runnacles
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Omar Elabdellaoui-nak, a Galatasaray védőjének pozitív lett a koronavírustesztje. A legtöbb esetben ilyenkor az érintett játékost elkülönítik a csapattól, és ha mindenki más tesztje negatív, akkor nincs nagyobb gond. De nem Norvégiában, ahol a helyi egészségügyi hatóság megakadályozta, hogy a válogatott elutazzon Romániába futballozni a Nemzetek Ligájában, és inkább tíz napra karanténba helyezte a teljes keretet.

Ez pedig már nemcsak a Románia–Norvégia meccset érinti, hanem az északiak bécsi, Ausztria elleni szerdai NL-találkozóját is, ameddig nem szabadul ki a karanténból a válogatott. Norvégiában máris megindult a megoldáskeresés, amelynek egyik teóriája szerint össze kellene hívni egy teljesen új csapatot, amelyet az U21-es csapat edzője, Leif-Gunnar Smerud vezethetne, de a norvég TV2 írásában a Fehérvár korábbi edzője, Henning Berg neve is szóba kerül, aki jelenleg a ciprusi Omoniát irányítja.

Az alternatív norvég válogatottban a Dortmund karanténba került sztárjának, Erling Hålandnak a helyét a Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen vehetné át, aki a felnőtt nemzeti csapatban még nem játszott. Mindenesetre Norvégiában annyira komolyan gondolják az elképzelést, hogy fel is hívták ez ügyben Tokmacot, akivel az írás szerint a következő párbeszéd zajlott le.

– Számít rá, hogy behívják a válogatottba?

– Őszintén, erre még nem gondoltam. Itthon vagyok, tegnap kupameccsünk volt (Bicske–Ferencváros 0-5 – a szerk.). Igazi küzdelem volt, borzasztó pályán és buta szabálytalanságokkal.

– De nem sérült meg, ugye?

– Nem.

– Akkor készen áll, ha hívják?

– Nem tudom. Ha hívnak, akkor megbeszéljük. Meglátjuk, mi történik.

– Tehát nem akarja garantálni, hogy ha hívják, akkor vállalja a meccset?

– Nem, legalábbis ebben a beszélgetésben nem. Ha a szövetségtől felhívnak, velük megbeszélem, és kitaláljuk, mi legyen.

Ezek után alighanem mindenki kíváncsi arra, hogy mi lesz a vége a képtelen norvég ötletnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.