Topcsapatok és milliós nézettség az idei Tour de Hongrie-n

Csupán néhány napja dőlt el, hogy a tavaszról elhalasztott Tour de Hongrie igen kedvező időpontot kapott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI), a csapatok érdeklődése pedig máris minden várakozást felülmúló: már négy World Tour-csapat, azaz a sportág elitjébe tartozó gárdák is bejelentkeztek a 41. magyar körversenyre.

2020. 05. 29. 9:54
null
Székesfehérvár, 2019. június 16. A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezõnye az utolsó szakaszon, Székesfehérváron 2019. június 16-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tour de Hongrie ebben az évben augusztus 29-én rajtol és szeptember másodikán ér majd célba. A viadal hossza nem változik, ahogyan a már kialakított, feltérképezett útvonalakon sem kívánnak módosítani a szervezők, az azonban elképzelhető, hogy a szakaszok sorrendje változni fog. Erről a városokkal és a partnerekkel történő egyeztetések után számolnak majd be a Tour de Hongrie rendezői, reményeik szerint még június első felében.

A magyar körverseny legfrissebb, pénteki hírleveléből kiderül, hogy miden várakozást felülmúl a csapatok érdeklődése. Szilasi László versenyigazgató arról adott tájékoztatást, hogy már négy World Tour-csapat is bekérte a nevezési lapot, a Pro Teamek részéről pedig olyan nagy az érdeklődés, hogy szinte bizonyosan sikerül teljesíteni a Pro Series versenysorozatába kerülés egyik feltételét – vagyis összesen legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team szerepel majd a magyar viadalon.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A szervezők továbbra is ahhoz tartják magukat, hogy hivatalosan csak a már aláírt és befogadott nevezésekről tájékoztatják a nagyközönséget, de olykor maguk a csapatok előzik meg a hírt: a címvédő Krists Neilands World Tour-csapata, az Israel Start-Up Nation például már közölte őszi versenyprogramját, amelyben szerepel a Tour de Hongrie is.

Eisenkrammer Károly, a Tour főszervezője arról számolt be, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a televíziós megjelenések kapcsán is. Ahogyan az elmúlt években, az idén is a verseny egyik legfontosabb együttműködő partnere lesz az M4Sport, amely a tervek szerint élő közvetítésekkel jelentkezik majd. Jó úton haladnak az egyeztetések az Eurosport csatornával is, amelynek fő eseménye az adott időszakban a világ legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de France lesz, a magyarországi viadalról készülő összefoglalók így igen értékes helyekre kerülhetnek majd. A szervezők ebben az évben is együttműködnek a Tour de France rendezőjével, az A.S.O. nevű céggel, amelynek segítségével 2020-ban is szerte a világon több millió nézőhöz juthatnak el a képek Magyarországról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.