Törökméz

A világ sportjában kétségkívül nagy divat az országváltás, a jobb lehetőség felé indulás, néhány helyen, így a törököknél pedig az apanázs, a „törökméz” mellé új nevet is adnak.

2019. 06. 25. 14:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valakit Grúziában Vano Revazisvilire keresztelnek, az illető később görög útlevelet szerez magának Roman Musztopulosz néven, mostanában pedig Vedat Albayrakként és törökként mutatkozik be, arról okkal hihetjük, hogy a világ szélhámosa. Holott egyszerűen csak a török cselgáncsválogatott tagja. A zömök, szakállas figura nem akárki, világbajnoki bronzérmes, és az Európai Játékokon vasárnap a 81 kg-os súlycsoport második fordulójában ő ejtette ki a mi Rajkai Róbertunkat.

A világ sportjában kétségkívül nagy divat az országváltás, a jobb lehetőség felé indulás, néhány helyen, így a törököknél pedig az apanázs, a „törökméz” mellé új nevet is adnak. Atlétikában a kenyai Stanley Kiprotichból így lett Ali Kaya, Vivian Jemutaiból pedig Yasemin Can.

No de három országot három néven képviselni, az már nem mindennapos – lelke rajta a nemzetközi cselgáncsszövetségnek, hogy ezt lehetővé teszi neki. Van egy rémálmunk, hogy ha a budapesti Grand Prix-n megkérdezzük tőle, most akkor valójában hogyan is hívják, azt válaszolja majd: szólíts csak Bélának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.