Törölte a VAR a Sassuolo négy gólját!

Minden idők egyik legkülönösebb futballmeccse volt a szombat este a Serie A 36. fordulójában.

Ch. Gáll András
2020. 07. 26. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törölte a VAR a Sassuolo négy gólját!

Minden idők egyik legkülönösebb futballmeccse volt a szombat este a Serie A 36. fordulójában lejátszott Napoli–Sassuolo összecsapás, amelyet 2-0-ra megnyertek Gennaro Gattuso tanítványai, de úgy, hogy két rúgott góljukkal szemben négyet kaptak.

Csakhogy mind a négyet érvénytelenítette a VAR. A felvételek tanulmányozása után el kell ismernünk: mind a négy ítélet jogos, még akkor is, ha az asszisztens egyiknél sem jelezte a lest! Szóval jogosan törölte a VAR a gólokat.

Roberto De Zerbi, a Sassuolo fiatal (41 éves) edzője nagy meglepetésre fair play-díjas nyilatkozatot adott a mérkőzés után, holott megtehette volna, hogy átkozódik és a videóbírót szidja:

– Haragudnom kellene a VAR-ra? Nem teszem. A VAR igenis igazságosabbá tette a futballt, annak ellenére mondom ezt, hogy ma este négy gólunkat elvette. Az egyik kollégám azt mondta nekem, hogyha nincs videóbíró, akkor győzünk. Lehet, de a VAR már két éve működik, és eközben volt, hogy a javunkra döntött, volt, hogy a terhünkre. Ezt így kell nézni.

Fantasztikusan sportszerű nyilatkozat!

Az Inter simán győzött 3-0-ra Genovában, Lukaku két gólt lőtt, Alexis Sánchez egyet. Eközben tartja magát a pletyka, hogy az Inter jövőre esetleg leszerződtetné Lionel Messit, de Antonio Conte edző ezt kategorikusan cáfolja. Ma (vasárnap) este a Juventus hivatalosan is bajnok lehet két fordulóval a befejezés előtt, ha legyőzi a Sampdoriát.

Serie A, 36. forduló: Napoli–Sassuolo 2-0, Brescia–Parma 1-2, Genoa–Inter 0-3. Az élcsoport: 1. Juventus 80 pont (35 meccsből), 2. Inter 76, 3. Atalanta 75, 4. Lazio 72 (35), 5. Roma 61 (35), 6. Milan 60, 7. Napoli 59.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.