Toronymagas esélyes a címvédő Győr

Görbicz Anita és Eduarda Amorim volt részese a Győr eddigi négy BL-győzelmének. A hét végi női kézilabda Bajnokok Ligája Final Four után többen a két kulcsember nyomába eredhetnek, például Nycke Groot, a tavalyi négyes döntő legjobbja, aki nyáron távozik Győrből. Az idei esélyekkel kapcsolatban még az óvatos szurkolók is toronymagas favoritként emlegetik az ETO-t. Már-már gyanús, hogy minden egy irányba mutat, ilyenkor szokott történni valamilyen nem várt fejlemény. De inkább ne bonyolítsuk túl a dolgot.

2019. 05. 11. 14:01
Hansen, Anne Mette;
Anne Mette Hansen itt még az Odense ellen támad Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatodszor rendezi Budapest a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Eddig ötször vett részt az ETO a sportág nagyszabású eseményen, négyszer győzött, mindannyiszor a spanyol edző, Ambros Martín vezetésével. Az idén a Győr és az orosz Rosztov Don képviseli az állandóságot, elsőbálozó a norvég Vipers Kristiansand és a francia Metz.

Az idei lehet az első alkalom, hogy magyar edzővel, a Rosztovba távozó Martínt váltó Danyi Gáborral szerezhet nemzetközi trófeát az ETO. S erre minden esély megvan: a szakírók, a szurkolók, sőt még az ellenfelek képviselői is egyöntetűen azt állítják, hogy a magyar fővárosban az ETO-nak áll a zászló.

Anne Mette Hansen itt még az Odense ellen támad
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Danyi Gábor persze nem hagyja, hogy kiénekeljék a sajtot a győriek szájából. „Nem is hangzott el a számból, hogy 23 meccs óta veretlenek vagyunk a BL-ben, vagy megnyertük a magyar bajnokságot. Ezt mindenki tudja” – mondta a Győr edzője. Az ETO szombaton a Vipers csapatával játszik az elődöntőben (tv: 15.15, Sport 1), s ez nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt Görbicz Anitáéknak, a szezonban korábban oda-vissza legyőzték norvég ellenfelüket.

„Mindkét csapat szeret sokat futni, de most megpróbáljuk valamennyire lelassítani a Vipers játékát” – jegyezte meg a győri csapatkapitány, Görbicz Anita. Hozzátette: tisztában van az esélyekkel, idén nincs két fontos sérült játékos a csapatban, nem úgy, mint tavaly, amikor Tomori Zsuzsanna és Nora Mörk sem volt bevethető. Az idény végén távozó Nycke Groot a klubszínekre emlékeztető zöldre festett körmökkel várja a Final Fourt. „Trófeával akarok búcsúzni Győrtől, de résen kell lennünk, mert nem egy szimpla BL-csoportmeccs vár ránk. Bármi megtörténhet” – közölte a holland irányító.

A másik ágon Metz–Rosztov elődöntőt játszanak (tv: 18.00, Sport 1). Danyi Gábor szerint nem valószínű, hogy korábbi kollégájával, Martínnal futhat össze a csapata a vasárnapi döntőben, a Metzet erősebbnek tartja. Ma kiderül a döntő párosítása, vasárnap 15.15-kor játszanak a harmadik helyért, a döntőt 18 órakor rendezik. Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a szezon álomcsapatát. A szurkolók szavazatai alapján négy győri: Anne Mette Hansen, Eduarda Amorim, Stine Oftedal és Crina Pintea került be a jeles társaságba.

A Siófok révén ma este egy másik női csapatunk is kupadöntőben érdekelt. A Balaton-parti csapat ma hazai pályán játssza az EHF-kupa visszavágóját a dán Esbjerg ellen (tv: 20.30, Sport1). Az odavágó 21-21-re végződött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.