Tőrt döfött a barcelonaiak szívébe Pep Guardiola

A Bajnokok Ligájában vezeti a csoportját, de hazai terepen nem találja a helyét a Barcelona futballcsapata. Szombat este a Deportivo Alavés tört borsot vendégei orra alá a La Liga nyolcadik fordulójában. A katalánok korábbi mesterét, Pep Guardiolát nem hatja meg sem a szenvedés, sem a könyörgés, kizártnak tartja visszatérését a klubhoz.

Magyar Nemzet
Forrás: Mundo Deportivo2020. 11. 01. 10:30
Pep Guardiola
London, 2011. május 27. Josep GUARDIOLA, a spanyol Barcelona vezetõedzõje sajtóértekezletet tart a londoni Wembley Stadionban. Másnap itt játszik csapata az angol Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében. (MTI/EPA/UEFA) *** Local Caption *** Alex Ferguson Fotó: -----------------
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gránátvörös-kékek szombat esti döntetlenjükkel az Alavés otthonában már zsinórban negyedik mérkőzésük óta maradtak nyeretlenek a spanyol élvonalban. E számukra nem túl szívderítő sorozat során hazai pályán bukták el az El Clasicót a Real Madrid ellen, amely mögött – egy bajnokival kevesebbet játszva – már nyolc pont a lemaradásuk a tabellán. A nyáron kinevezett vezetőedzőnek, Ronald Koemannak ezidáig nem sikerült kihoznia a játékosokból a maximumot, a kedvetlen mindössze egyszer, büntetőből volt eredményes a La Ligában ebben az idényben.

Többen – élükön a klub elnöki székének várományosával – a régi nagyságok visszacsábításában látják a megoldást a klub problémáira. Victor Font egyik álma a korábbi sikerkovács, Pep Guardiola visszatérése, akinek vezetése alatt a katalánok többek között kétszer megnyerték a Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet is bezsebeltek.

Így már nem fogják látni Guardiolát
Fotó: MTI/EPA/Lindsey Parnaby

A jelenleg a Manchester Cityt irányító tréner kontraktusa a következő nyáron jár le az angol klubbal, amely a Barcelonához hasonlóan finoman szólva sincs élete formájában. Guardiola ennek ellenére már néhányszor kifejtette, szeretne szerződést hosszabbítani a manchesteriekkel, szombat délután pedig tőrt döfött Font szívébe, amikor nyomatékosította, ő már soha nem lesz a Barcelona vezetőedzője.

– Elmondtam már sokszor, a Manchester City edzője vagyok. Kiváló teljesítményre törekszem a klubommal ebben az idényben. A barcelonai edzősködésem ideje már lejárt. Fantasztikus időszakot töltöttem ott, de most Ronald Koeman irányít, kérem, viseltessenek iránta tisztelettel. Ő a vezetőedző, ráadásul barátok is vagyunk. A Barcelonának most új elnökre és vezetőségre van szüksége, akik majd a megfelelő irányba kormányozhatják a klubot. Én már öregszem, ahhoz viszont, hogy a Barcelona trénere lehess, kirobbanó energiára van szükséged, ami bennem már nincs meg. Itt az idő, hogy fiatalok, az elvárásoknak megfelelő emberek irányítsanak. Úgyhogy nyomatékosítom, az én már nem térek vissza Barcelonába – húzta alá Pep Guardiola.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.