Történelmi helyszínen indul a DAC tavaszi hadjárata

Ötpontos hátrányban kezdi meg a tavaszt a Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást a soraiban tudó DAC. A szlovák élvonalban szereplő klubot még sosem koronázták bajnokká, de idén ennek megváltoztatása a cél, s ha a sárga-kékek visszatérnek idény eleji formájukhoz, akkor ez jó eséllyel sikerülhet is nekik.

2021. 02. 13. 7:38
DAC, Kalmár Zsolt
Kalmár Zsolt lett Fotó: facebook.com/fcdac
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hétvégén a Nagyszombat és a Pohronie csapatai bepótolták az ősszel, a koronavírus-fertőzések miatt elmaradt mérkőzéseiket, így immár teljes a Fortuna liga tabellája, és ma délután a 19. fordulóval kezdetét veszi a tavaszi szezon. A szlovák élvonalbeli együttesekre az alapszakaszban még négy mérkőzés vár, majd következhet a rájátszás további tíz összecsapással.

A tabellán második DAC tavaszi bemutatkozása vasárnap esedékes, három órakor Csák Máté vára alatt a tizedik Trencsén ellen lép pályára Bernd Storck együttese. Erre a bajnokira készül öt hete a dunaszerdahelyi csapat, amely a járványhelyzet miatt a megszokott törökországi edzőtábor helyett a hazai környezetben tréringezett. Két győzelem – az NB II-ben szereplő Vasas és Győr ellen –, illetve egy döntetlen és egy vereség volt a felkészülési meccsek mérlege, de az eredménynek ilyenkor aligha van jelentősége, ha jó formába kerülnek a játékosok. Ez pedig teljesült, legalábbis Kalmár Zsolt csapatkapitány elégedetten tekint vissza az elmúlt hetekre.

– Jól sikerült a felkészülésünk. Az eredmény nem volt olyan fontos, inkább az számított, hogy milyen állapotba kerülünk az idény elejére. Úgy gondolom, hogy a csapat jó állapotban van mentálisan és fizikailag is. Nagyon várjuk az első tavaszi mérkőzést, hiszen keményen edzettünk, hosszú volt a felkészülésünk – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a DAC csapatkapitánya.

Kemény felkészülési időszak áll Kalmár Zsolt és társai mögött
Fotó: Facebook.com/fcdac

Ősszel a DAC a címvédő Slovannal együtt kimagaslott a mezőnyből, s eddig csupán e két gárda biztosította helyét a rájátszásban. A dunaszerdahelyi csapatnál az idény elején kiszakadt a gólzsák, és zsinórban nyolc győzelmet húzott be. A következő tíz fordulóban viszont kissé megtört a lendület, négy siker mellé három döntetlen és három vereség is becsúszott. A Slovan pedig élt a lehetőséggel, és megkaparintotta az első helyet, tavaszra ötpontos előnyt épített ki az élen, de még semmi sincs lefutva.

A felvidéki együttes az elmúlt években egyre közelebb került a „tűzhöz”, tavalyelőtt a második, tavaly a harmadik helyen végzett, de az élvonalban még sosem lett bajnok. Hogy ez megváltozzon, ahhoz az idény eleji arcát kellene mutatnia a Storck-csapatnak. Kalmár Zsoltnak pedig átmentenie remek formáját, hiszen ősszel ontotta a gólokat, tizenegy találattal és négy gólpasszal a góllövőlista élén zárt, emellett a teljesítményértékelő InStat-rendszer adatai szerint a Fortuna liga legjobb játékosa volt.

– Annyira jó tavaszi szezont szeretnék, mint amilyen az őszi is volt. Szorosan a Slovanra kell tapadnunk, hogy aztán megelőzhessük. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen jó játékerőt képvisel. De játszunk még ellene háromszor, és rá is további mérkőzések várnak, úgyhogy remélem, hogy elérjük a célunkat, és odaérünk az első helyre. Ehhez nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, mint tavaly, amikor az utolsó négy-öt meccsen pontokat veszítettünk – foglalta össze a magyar válogatott középpályása.

A bajnoki címért folytatott tavaszi hadjárathoz a kezdőlökést egy trencséni győzelem adhatja meg, hogy ez megvalósul-e, az M4 Sport + élő közvetítéséből kiderül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.